Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az NB II-be került a Zalaegerszeg fiatal támadója – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) a feljutást ostromló Vasas az NB I-ből vett kölcsön egy fiatal labdarúgót…

 

A Vasas hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a szezon végéig kölcsönvette Szalay Szabolcs játékjogát az első osztályú Zalaegerszegtől.

A 21 éves utánpótlás-válogatott támadó Veszprémben kezdett focizni, majd 2013-tól a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett. Szalay 2021 elején került a Zalaegerszeghez, amely színeiben fiatal kora ellenére már 54 NB I-es mérkőzésen pályára lépett. A ZTE által megnyert tavalyi Magyar Kupa-döntő hosszabbításában egy bődületes szabadrúgásgóllal biztosította be a zalaiak sikerét a Budafok ellen. A most zajló kiírásban hétszer kapott helyet a kezdőtizenegyben, míg kilencszer a kispadról szállt be.

Szalay minden sorozatot figyelembe véve 132 felnőtt tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 21 gólt szerzett.

“Nagyon vártam már és örülök, hogy csatlakozhatok a Vasashoz. Szeretnék feljutni a csapattal az első osztályba, nem kérdés, hogy ennek a klubnak a legmagasabb szinten van a helye – mindent megteszek, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a közös célok elérését. Ami a játékomat illeti, a legnagyobb erősségemnek az átlövéseket, a pontrúgásokat és a kulcspasszokat tartom, valamint a rövidpasszos, kombinatív játékból is ki tudom venni a részemet” – jegyezte meg a klubot váltó futballista.

“Elhúzódó tárgyalásokat követően sikerült megállapodnunk Szalay Szabolcs kölcsönvételéről a tavaszi szezon végéig, nyáron lehívható, vételi opcióval. Szabolcs jó fizikai adottságokkal és kiemelkedő rúgótechnikával rendelkező, tehetséges, fiatal játékos, aki beleillik hosszútávú fiatalítási koncepciónkba és rövid távon is segítségünkre lehet céljaink elérésében. Korábbi csapataiban és az utánpótlás-válogatottakban több jelenlegi kerettagunkkal eredményesen játszott együtt, ami bizonyára segíti majd a beilleszkedését” – tette hozzá Nagy Miklós sportigazgató.