Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: elszenvedte első vereségét a címvédő – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Clausurájának 7. fordulójában a legutóbbi kiírást megnyerő Club América a 2022-es Apertura-bajnok Pachucához látogatott…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

Az első hat meccsén egyetlen gólt kapó Club América szombatról vasárnapra virradóra 2-1-es vereséget szenvedett az újból a legjobbak közé vágyó Pachuca ellen. A hazaiak aktívabban kedzték a mérkőzést és Rondónék futószalagon alakították ki a lehetőségeket, Malagón azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. A játékrész második felében már a vendégek is életjeleket adtak magukról, a lövéseik azonban rendre célt tévesztettek, így ők sem tudtak eredményesek lenni. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A második félidő elején a hazaiak viszont megszerezték a vezetést, M. Rodríguez bejátszásából Erick Sánchez közelről talált a hálóba. Nem túl sokáig örülhettek, ugyanis a második etap derekánál a mexikóvárosiak máris egalizáltak, B. Rodríguez kapu elé intézett bejátszását Julián Quinones kotorta be közelről a hálóba. Ezt követően az América előtt több helyzet is adódott arra, hogy akár a vezetést is átvegye, azonban újabb tíz perccel később ismét Erick Sánchez volt eredményes, aki Idrissi elfutását követően újból közelről talált be. Az América hiába igyekezett az egyenlítésért, nem tudta elkerülni idénybeli első vereségét.

A címvédőhöz hasonlóan a tavaly mindkét sorozatban döntős Tigres UANL ugyancsak vereséget szenvedett, az őket legyőző Cruz Azul állt a bajnokság élére, egy ponttal a Pachuca előtt.

Pachuca – Club América 2-1 (0-0)
Gólszerzők: E. Sánchez (56., 76.), ill. J. Quinones (66.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore