Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németország: nem mindenki üdvözli Toni Kroos visszatérését!

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a német válogatottban való újbóli szereplés mellett döntött Toni Kroos. A klasszis középpályás visszatérése komoly visszhangot váltott ki Németországban, és mint kiderült, nem mindenkit ragadott el a boldogság  a hír hallatán.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

 

A korábbi 59-szeres válogatott kiválóság, Dietmar Hamann például óvatosan tekintett előre a válogatott megítélésére Kroos-szal a csapatban.
A pályafutása során a Bayern München, a Liverpool vagy a Manchester City együtteseinél hírnevet szerző kiváló rúgótechnikájú játékos a Sky Germany-nak adott interjújában elemezte Kroos újbóli szereplését a Nationalelfben.

“Először is leszögezném hogy Toni Kroos egy hihetetlen futballista. Elképesztően sok címet nyert, azt is ki merem jelenteni, hogy a valaha volt legjobb német futballisták egyike.” – kezdte gondolatmenetét Hamann.

“Bármekkora klasszis is, ő igazi csapatember, aki egy domináns csapatban teljesít a legjobban. A Real Madridban olyan játékosokkal játszik együtt, mint (Eduardo) Camavinga,  (Federico) Valverde vagy (Aurelien) Tchouameni, akik fiatalok, energikusak és már most a világ legjobb játékosai közé tartoznak a posztjukon. Ezzel szemben most majd egy olyan válogatottba kerül Kroos, amely láthattuk, hogy legutóbb Törökország és Ausztria ellen is képtelen volt dominálni, irányítani a játékot… Nem is beszélve arról, hogy minden bizonnyal (Ilaky) Gündogan és (Pascal) Groß oldalán futballozik majd a csapatban… Mindannyian elmúltak már 30 évesek!” – folytatta Hamann.

“A válogatottnak szüksége lenne fiatal játékosokra, különösen a pálya közepén. Egyszerűen ma már nem futballozhatsz harminc éves játékosakkal egy Európa-bajnokságon vagy egy világbajnokságon. A futball a fiatalok sportjává vált! Mit gondolunk, mit fognak tenni az ellenfeleink egy olyan középpálya ellen, ahol az életkor összege 100 évre tehető?! Egyszerűen átrobognak majd rajtunk!” – így Hamann, aki azzal zárta le mondandóját, hogy ráerősítette arra, hogy nem Kroos nagyságát akarja beárnyékolni, ‘aki szerinte európai legjobb csapatait tette igazán naggyá a passzjátékával’, pusztán a nemzeti csapatot félti a hazai rendezésű torna előtt, mégpedig a kiválasztási lehetőségek miatt.