Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: kinevezték az U21-es válogatott új szövetségi edzőjét – HIVATALOS

Gera Zoltán távozása után az MLSZ kijelölte a magyar U21-es válogatott új szövetségi edzőjét…

Az MLSZ hivatalos oldalán tette közzé, hogy a magyar U21-es válogatott vezetésével Szélesi Zoltánt bízta meg a következő korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig.

A 42 éves szakember eddig az U18-as válogatottat irányította, valamint korábban másoedzőként az U21-es nemzeti csapatnál is szerepet vállalt. Továbbá Szélesi több korosztályos válogatottat irányított már, de Bernd Storck szövetségi kapitányi időszakában a felnőtt válogatott stábjában is helyet kapott, majd két mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként ült az A-válogatott kispadján.

“Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak. Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell. Mindenki számára motiváló a Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni. Természetesen a hatékony munkához elengedhetetlen a klubok partnersége is. Bízom benne, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai a következő időszakban minél nagyobb számban megkapják a lehetőséget a klubcsapataikban, és a lehető legtöbb játékpercet tudják kiharcolni maguknak csapatukban” – nyilatkozta az újonnan kinevezett edző.

Az U21-es válogatottnak a következő hat hónapban csak egy összetartása lesz: március 21-én a moldávokat fogadja felkészülési mérkőzésen, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Ősszel további három Eb-selejtező vár a csapatra.