Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle: Eddie Howe-ot nem befolyásolják a Nagelsmann-pletykák

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a napokban újabb Premier League-klubbal, a Newcastle Uniteddal boronálták össze Julian Nagelsmannt. Ezekre a pletykákra reagált most a “Szarkák” jelenlegi menedzsere, Eddie Howe.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A Newcastle United menedzsere, Eddie Howe úgy véli, hogy a “jövőjét az határozza meg”, hogyan teljesít csapata, és ragaszkodik ahhoz, hogy nem befolyásolják azok a hírek, miszerint Julian Nagelsmann lehet a “Szarkák” új edzője.

Német sajtóhírek szerint Nagelsmann a 2024-es Európa-bajnokság után pályázik Howe helyére, annak ellenére, hogy a Newcastle vezetőedzője továbbra is élvezi az igazgatótanács teljes támogatását. A klub hazai tulajdonosi köre és Darren Eales vezérigazgató is azt szeretné, ha Howe hosszú távon maradna.

“Őszintén szólva, ez nem befolyásol engem. Itt vagyok, itt ülök a kispadon. A jövőmet az határozza meg, amit én teszek, senki más”

– nyilatkozott Howe a Nagelsmann-pletykákról.

“Rajtam múlik, hogy folyamatosan bizonyítsak. Hiszek magamban és a képességeimben, amelyeket jól ismerek. Tudom, hogy mit teszek hozzá ehhez a munkához, és vannak ambícióim a csapat és a klub felé. Nem tudom kontrollálni, hogy mit írnak az újságok, és milyen pletykák keringenek jelenleg. Nem próbálok ebbe belekeveredni. Nehéz a tulajdonosok nevében beszélni, de éreztem a támogatást és a megértést az előző szezonban a ránk zúduló dolgokkal és a történtekkel kapcsolatban. Az én részemről nagyon fontos, hogy érezzem ezt a támogatást.”

A Newcastle a 10. helyen áll a Premier League-ben, és bejutott az FA-kupa negyeddöntőjébe, ahol a Manchester Cityt fogadja.