Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Londoni klubbal működhet együtt a Fehérvár – sajtóhír

Hazai sajtóbeszámolók szerint tavasszal célegyenesbe fordulhatnak a tárgyalások a Fehérvár és a PL-ben szereplő londoni klub közötti együttműködésről…

A Nemzeti Sport értesülései szerint továbbra is zajlanak az egyeztetések a Fehérvár és az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford közti együttműködésről.

Az angol és a magyar sajtó néhány hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy a londoniak több európai klubbal is együttműködési megállapodást terveznek annak érdekében, hogy fiataljaik a csatornán túli csapatokban tapasztalatot szerezve fejlődhessenek. Így került szóba a Fehérvárral való együttműködési megállapodás lehetősége.

A Brentford és a Fehérvár között Balogh Tamás, a magyar csapat korábbi, vezető játékosmegfigyelője a kapocs, aki jelenleg a londoniaknál dolgozik megfigyelőként. A londoni kapcsolat első kézzel fogható eredménye Fehérváron a már bejelentett angol középpályás, a 26 éves George Dobson szerződtetése, a nyáron érkezik Magyarországra, miután jelenlegi klubjánál, a harmadosztályú, szintén londoni Charltonnál lejár a szerződése.

A lap értesülései szerint a szakmai együttműködés mellett már egy üzleti kooperáció lehetősége is szóba került, melynek keretében a Brentford tulajdonosa, Matthew Benham Fehérváron is befektethet, esetleg tulajdonrészt is vásárolhat a magyar klubnál. Egyelőre azonban még folynak a tárgyalások, és azok eredményétől függ, milyen együttműködés alakulhat a két fél között. Várhatóan márciusban is találkoznak a felek a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben.