Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiesőjelölttől szenvedett hazai pályán vereséget a Lazio – videóval

Az olasz labdarúgó-bajokság (Serie A) 28. fordulójának zárómérkőzésén a Lazio fogadta a kiesés elől menekülő Udinese csapatát.

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Az első játékrészben megannyi lehetősége volt a Laziónak a vezetés megszerzésére, azonban rendre elpuskázták a lehetőségeiket. A gólhoz a legközelebb Mattia Zaccagni járt, aki a kapufát találta el. A vendégeknek is megvoltak a lehetőségeik a vezetés megszerzésére, azonban a támadóharmadban mindig valami hiba csúszott a befejezésekbe.

A második játékrészben gyors gólváltás követte egymást, a 47. percben Lorenzo Lucca révén a vendégek szerezték meg a vezetést, amelyre volt egy nagyon gyors válasza a Laziónak, habár ehhez Giannetti is kellett, ugyanis öngólt vétett. Azonban a hazai öröm nem tarthatott sokáig, hiszen két perccel később újra megszerezte a vezetést az Udinese Oier Zarraga góljával. A hátralévő időben egy-két kisebb hazai helyzet volt, a vendégek tördelték a játékot, ami végül sikerre is vezetett és begyűjtötték a három pontot.

Lazio – Udinese 1-2 (1-2)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: G. Aureliano
Gólszerzők: Giannetti (49. – öngól) ill. Lucca (47.), Zarraga (51.)
Sárga lap: Felipe Anderson (45+1.), Romagnoli (58.), Vecino (90+10.) ill. Okoye (64.), Bijol (83.), Lucca (86.), Pereyra (87.), Samardzic (90.)
Kiállítás:ill. N. Pérez (90+5.)

Lazio: Provedel (Sepe 90+.) – Lazzari, Gila, Romagnoli, Hysaj – Vecino, Cataldi (Kamada 60.), Luis Alberto (Pedro 81.) – Felipe Anderson (Isaksen 46.), Immobile (Castellanos 60.), Zaccagni. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Udinese: Okoye – Ferreira (Bijol 76.), Giannetti, Pérez – Pereyra, Lovric, Zarraga, Payero (Samardzic 74.), Kamara (Zemura 74.) – Tahuvin, Lucca. Vezetőedző: Gabriele Coffi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Napoli – Torino 1-1

Szombat:
Cagliari – Salernitana 4-2
Sassuolo – Frosinone 1-0

Bologna – Inter 0-1
Genoa – Monza 2-3

Vasárnap:
Lecce – Hellas Verona 0-1
AC Milan – Empoli 1-0

Juventus – Atalanta 2-2
Fiorentina – AS Roma 2-2

Hétfő:
Lazio – Udinese 1-2

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore