Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: büntetőpárbaj után az Arsenal jutott be a legjobb nyolc közé! – videóval

Tovább folytatódtak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős szakaszának visszavágói, ahol az Arsenal hazai pályán próbálta meg ledolgozni egygólos hátrányát a Portoval szemben.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az Arsenal igyekezett odahaza nagy nyomást kifejteni a Porto védelmére. Ennek az első nagy lehetősége a 13. percben alakult ki, amikor Saka tudott kapura lőni, Costa viszont bravúrral hárított. Az ezt követő szögletnél Ödegaard lőtt kapura, ezt viszont kevéssel célt tévesztett. A 16. minutumban aztán a Porto első nagy lehetősége is kialakult Saliba rossza passza után, amikor Evanilson tudott lőni, ám a labda kevéssel a bal kapufa mellett zúgott el. A 22. percben ismét Evanilson vette célba a kaput, Raya viszont bravúrral hárítani tudott és kiszedte a bal sarokba tartó labdát. A félidő második felében sokáig hiába próbálkozott az Arsenal, nem tudták megbontani a Porto védekezését, de a 41. percben megtört a jég! Ekkor Ödegaard 3 védő között találta meg egy kiváló labdaval Trossardot, aki ki tudta lőni a hosszú alsót, 1-0!

A második játékrész elején igyekezett tovább növelni a nyomását az Arsenal, amely többször is komoly be tudta szorítani a saját kapuja elé a portugál csapatot, Conceicao fiai azonban jól állták a sarat. Egy idő után az Arsenal fölénye ismét meddővé vált, sőt a véghajrá előtt a félidő legnagyobb helyzete a Porto előtt alakult ki. A 70. percben egy gyors ellentámadás végén Conceicao tudott lőni, Raya azonban nagy bravúrral hárított. A 83. percben aztán az Arsenal első komoly lehetősége is kialakult, amikor a labda a csereként beálló Jesus elé pattant, Costa azonban jól robban ki a kapujából és nagy bravúrt bemutatva védeni tudott. 2 minutummal később ismét Costa védésére volt szükség, aki ezúttal Saka lövését ütötte ki, a kipattanót pedig Ödegaard helyezte a kapu mellé. A rendes játékidőben újabb lehetőség már nem született, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A hosszabbítás viszont nem hozott nagy lehetőséget, csupán pár pontatlan, vagy megpattanó lövést láthatott a közönség, így a büntetőpárbaj volt hivatott eldönteni a továbbjutó kilétét.

A büntetőpárbajban az első hiba a második sorozatban következett be, amikor Wendell lövését Raya a kapufára tolta. A negyedik körben aztán Raya Galeno büntetőjét is kifogta, így az Arsenal 4:2-re megnyerte a büntetőpárbajt és bejutott a legjobb 8 közé!

Arsenal – Porto 1-0 (1-0) Össz.: 1-1 b.u.: 4-2
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: C. Turpin
Gólszerző:
Trossard (41.) ill.-
Sárga lapok: Saliba (39.), Havertz (1116.) ill. Pepe (73.)
Kiállítás: ill.-

Arsenal: Raya – Kiwior (Zinchenko 106.), Gabriel, Saliba, White – Jorginho (Jesus 83.), Rice, Ödegaard – Trossard (Nketiah 106.), Havertz, Saka Vezetőedző: Mikel Arteta

Porto: Costa – Joao Mario (Jorge Sánchez 85.), Pepe, Otávio, Wendell – Nico (Eustáquio 101.), Varela (Grujic 90+7.), Conceicao (Borges 101.), Pepé, Galeno – Evanilson (Taremi 88.) Vezetőedző: Sergio Conceicao

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

03.05. Kedd:
Bayern München – Lazio 3-0 (Össz.: 3-1)
Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (Össz.: 1-4)

03.06. Szerda:
Manchester City – FC Köbenhavn 3-1 (Össz.: 6-2)
Real Madrid – RB Leipzig 1-1 (Össz.: 2-1)

03.12. Kedd:
Arsenal – FC Porto 1-0 (Össz.: 1-1, b.u.: 4-2)
Barcelona – Napoli 3-1 (Össz.: 4-2)

03.13. Szerda:
21:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven (Össz.: 1-1) (Tv: M4 Sport)
21:00 Atlético Madrid – Inter (Össz.: 0-1) (Tv: Sport 1)