Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy lökést adhat a gólja a magyar támadónak

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) elmúlt hétvégi fordulójában a bennmaradásért küzdő csapat télen igazolt magyar légiósa első gólját szerezte…

A lengyel élvonalbeli Ruch Chorzów rutinos magyar támadója, Novothny Soma csapatbeli első gólja ellenére 2-1-es vereséget szenvedett a Górnik Zabrze ellen. A Vasastól a lengyel élvonalba szerződő csatár az M1 aktuális csatorna részére adott interjúban beszélt eddigi tapasztalatairól:

“Vegyes érzéseim vannak, hiszen a mi helyzetünkben szinte megengedhetetlen, hogy hazai pályán ne szerezzünk pontot.”

A 29 éves támadó a 82. percben csereként lépett pályára, négy perccel később pedig fejjel volt eredményes, csapata viszont az újabb vereségének köszönhetően továbbra is a kiesést jelentő, utolsó előtti helyen áll a 18 csapatos lengyel élvonalban.

A csatár elárulta, ennyi idő kellett is neki a beilleszkedéshez, a csapattársak az elején ugyanis nem igazán voltak hajlandóak vele angolul kommunikálni, de ez mára azért megváltozott. Novothny megjegyezte, a válogatott szünetben a szakmai vezetésnek több ideje lesz, várhatóan sokat gyakorolják majd a támadásvezetéseket, és így ő is jobb teljesítményre lehet képes.

“Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a fantasztikus szurkolótáborunk hisz bennünk, mi pedig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. A gólom most egy nagy lökést adhat a következő hónapokra, és remélem, még több találattal vagy gólpasszal tudom segíteni az együttest” – tette hozzá a folytatás kapcsán a magyar játékos.