Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dibusz: “Még van három hónap, meglátjuk ki lesz a kapus…”

A magyar válogatott a nyári Európa-bajnokságot megelőzően még négy felkészülési mérkőzést játszik, kettőt márciusban, kettőt pedig június elején…

(Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images)

A magyar válogatott újdonsült első számú kapusa, Dibusz Dénes a Nemzeti Sportnak adott bővebb interjúban kitért arra, hogy miként áll a különmeccsük a pozíciót korábban birtokló Gulácsi Péterrel:

“Marco Rossi megerősítette, hogy mindkettőnknek meglesz a lehetősége, hogy az Európa-bajnokságon az ő nevével kezdődjön az összeállítás. Azt is elmondta, ha most lenne a torna, nem tudna dönteni… De addig még van három hónap, meglátjuk, kinek hogyan alakulnak a dolgai. Ha őszinte akarok lenni, már a selejtező elején úgy számoltam, ha Gula szeptembertől egészséges lesz, visszafoglalja helyét a kapuban. Nekem legfeljebb az első három-négy mérkőzés juthat. De elhúzódott a sérülése, így az egész sorozatot végigvédtem. Örülök, hogy hozzátettem a magamét a kijutáshoz. De az Eb teljesen más. Nem magától értetődő, hogy ha valaki játszik a kvalifikációs mérkőzéseken, annak az Európa-bajnokságon is a csapatban kell lennie. A mezőnyjátékosok között is akad, aki a teljes selejtezősorozatot kihagyta, most pedig itt van velünk, és van esélye bekerülni a tornára utazó keretbe.”

Dibusz azt is elárulta, hogy beszéltek már Gulácsival a kialakult helyzetről: “Többször is. Ő hozta fel a témát, mondván, nem ismeretlen neki a szituáció. Az utóbbi időben Lipcsében gyakran voltak ilyen jellegű beszélgetései a szakmai stábbal és a kapustársaival. Megbeszéltük, bárkire esik a kapitány választása, a másik teljes mellszélességgel áll mellette, mögötte. Mindenben támogatja az első számú kapus munkáját. Nem lesz feszültség, sértődöttség közöttünk. Mind a ketten elég intelligensek vagyunk ahhoz, hogy átlássuk a helyzetet.”

“Alighanem ez az utolsó Európa-bajnokságom. Ezért is lenne jó pályára lépni Németországban. De ha másként alakul, és ezúttal is a kispadon ülöm végig a meccseket, akkor sem ugrom le az ötödikről” – jegyezte meg a Ferencváros csapatkapitánya.

A magyar válogatott péntek este Törökország ellen, jövő kedden pedig Koszovóval vív felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában.