Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: román bíró vezeti a magyar válogatott mérkőzését

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen a legutóbbi felkészülési meccsén a Puskás Arénában, jövő kedden pedig újabb hazai mérkőzést játszik…

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Az MLSZ megerősítette, hogy a román Ovidiu Hategant jelölték ki a keddi Magyarország-Koszovó felkészülési mérkőzés játékvezetőjének.

A 43 éves aradi születésű játékvezető asszisztensei Mircea Grigoriu és Radu Ghinguleac, a negyedik játékvezető Andrei Chivulete lesznek, a VAR-szobából pedig Catalin Sorin segíti a munkájukat.

Hategan eddig egy mérkőzést vezetett a magyar válogatottnak, 2019-ben a Wales elleni, 2-0-ra elvesztett Eb-selejtezőn fújta a sípot. A sporttárs két évvel ezelőtt miokardiális infarktust kapott, és játékvezetői pályafutásának folytatása is kérdéses volt, de végül nem kellett visszavonulnia. Hategan az aktuális idényben 11 román bajnokit vezetett, melyen összesen 50 sárga lapot mutatott fel, valamint két Ekl-mérkőzésen lehetett játékvezető, melyeken együttesen 13 sárga lapot osztott ki.

Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott kedd este 19 órától Koszovó ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést hazai környezetben.