Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

75 évesen elhunyt a Vasas legendás alakja

Szomorú hírről számolt be a Vasas, ugyanis életének 76. évében elhunyt az angyalföldiek egykori legendás középpályása…

 

A Vasas hivatalos oldala adta hírül, hogy 75 éves korában elhunyt a csapat egykori közönségkedvenc játékosa, Müller Sándor.

Az egykori gólerős középpályás 1948. szeptember 21-én született, majd húszesztendősen lett a Vasas labdarúgója, és összesen 318 NB I-es meccsen ölthette magára a piros-kék szerelést. Az angyalföldiek színeiben bajnoki címet (1977), kupagyőzelmet (1973) és KK-győzelmet (1970) is ünnepelhetett.

Müller az első vasasos időszaka után légiósnak állt, futballozott Belgiumban és Spanyolországban is, majd egy szezonra ismét visszatért szeretett csapatához, a Vasashoz, mielőtt Ausztriában végleg felhagyott volna az aktív játékkal.

A magyar válogatottban tizenhét alkalommal lépett pályára, tagja volt az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szereplő csapatnak is. Sportvezetőként 1989 és 1990 között ismét a piros-kék sikerekért tevékenykedett.

A Vasas-család saját halottjának tekinti Müller Sándort, akire a szerdai Vasas-Paks kupamérkőzés keretében is megemlékeznek. A találkozó előtt gyertyagyújtást és gyászszünetet tartanak a tiszteletére.

Nyugodjon békén.