Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megszenvedett a sereghajtóval a Liverpool, de végül otthon tartották a három pontot! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 31. fordulójának csütörtöki játéknapján a fordulót listavezetőként kezdő Liverpool a sereghajtó Sheffield Unitedet látta vendégül.

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Már az első percben hátrányba kerülhetett volna a Liverpool együttese, miután egy bedobás után a labda McAtee elé került, aki 4 méterről nem tudta bevenni a kaput, mivel Kelleher hatalmas bravúrral védett. Az ezt követő szögletből Trusty tudott kapura fejelni, de az kevéssel elkerülte a jobb alsót. Ezt követően a Liverpool magához ragadta a kezdeményezést, és kapuja elé szegezte a Sheffieldet, több ígéretes helyzetet is kidolgozva. A 17. percben aztán megszerezte a vezetést a Liverpool, de nem egy kidolgozott helyzetből. Ekkor ugyanis egy hazaadás után Grbic kirúgása telibe találta Nunezt, akiről a hálóba pattogott a labda, 1-0! A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, és a 34. percben közel jártak az előnyük megduplázásához, de Mac Allister távoli kísérlete kevéssel elkerülte a kaput. A 43. percben Szoboszlai próbálta meg bevenni a kaput, de a 20 méterről leadott lövését Grbic szögletre tudta ütni, majd még a szünet előtt egy Diaz távoli lövés kerülte el kevéssel a kaput, így egygólos előnnyel vonulhatott szünetre a Liverpool.

A második játékrész első felében aztán a semmiből ki tudott egyenlíteni a Sheffield! Egy ellentámadás végén a hosszú oldalra ívelték a labdát, amit Hamed fejelt rá Bradleyre, onnan pedig a hálóban kötött ki a játékszer, 1-1! A 65. percben egy szöglet után a Liverpool közel járt ahhoz, hogy ismét megszerezzék a vezetést, de van Dijk fejesét nagy bravúrral védte Grbic. A 74. minutumban Elliott beadására Robertson érkezhetett teljesen üresen, a balhátvéd azonban az ötös sarkáról nem találta el a kaput. A 76. percben aztán már semmi sem menthette meg a vendégeket! Ekkor egy kivágott beadásra érkezett Mac Allister, aki 18 méterről védhetetlenül kilőtte a bal felsőt, 2-1! A 85. percben Mac Allister majdnem egy újabb szépségdíjas gólt szerzett, de a szabadrúgásánál ezúttal a felsőléc megmentette a vendégeket. A három pont sorsát a 90. minutumban sikerült végleg lezárni, amikor Robertson beadását a teljesen egyedül érkező Gakpo fejelte a bal sarokba tizenegy méterről, 3-1! A hosszabbítást már okosan lemenedzselte a Liverpool, amely végül a vártnál kicsit nehezebben, de otthon tartotta a három pontot, és így ismét a tabella élére ugrottak!

Liverpool – Sheffield United 3-1 (1-0)
Helyszín:
Anfield Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:
Nunez (17.), Mac Allister (76.), Gakpo (90.) ill. Bradley (58. – öngól)
Sárga lapok:ill. McBurnie (87.)
Kiállítás:ill.-

Liverpool: Kelleher – Gomez (Gakpo 73.), van Dijk, Konaté, Bradley – Mac Allister, Gravenberch (Robertson 60.), Szoboszlai (Jones 73.) – Diaz, Nunez, Salah (Elliott 60.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

Sheffield United: Grbic – Bogle, Holgate (Ben Slimane 87.), Ahmedhodzic, Trusty (Brooks 78.), Robinson – Souza, Arblaster, Hamer (Osborn 62.) – McAtee (Osula 63.), Brereton Diaz (McBurnie 63.) Vezetőedző: Chris Wilder

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Newcastle United – Everton 1-1
Nottingham Forest – Fulham 3-1
Bournemouth – Crystal Palace 1-0
Burnley – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Tottenham 1-1

Szerda:
Arsenal – Luton Town 2-0
Brentford – Brighton 0-0
Manchester City – Aston Villa 4-1

Csütörtök:
Liverpool – Sheffield United 3-1
21:15 Chelsea – Manchester United (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore