Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Traoré véghajrában szerzett góljával legyűrte a Paksot a Ferencváros! – videóval

A labdarúgó NB I 27. fordulójának vasárnapi játéknapját a listavezető Ferencváros és a 2. helyezett Paks összecsapása nyitotta.

Az első percektől kezdve kezdeményezőbben futballozott a Ferencváros, amely a játékrész első felében több apróbb lehetőséget is ki tudott dolgozni, de Varga vagy épp Loncar próbálkozásai sem tudtak túljárni Szappanos eszén. A 26. percben aztán Szappanostól több nagy védésre is szükség volt, aki először Zachariassen lövését hárította, majd Abu Fani lövésénél is védeni tudott. A 30. minutumban ismét a Paks kapusának bravúrjára volt szükség, aki ezúttal Zachariassen 11 méterről elengedett lövését védte lábbal. A félidő utolsó harmada inkább a szabálytalanságokról és a feszült hangulatról szólt, így a sárga lapokon kívül nagyon mást nem lehetett feljegyezni a szünetig.

A második játékrész első helyzete az 50. percben alakult ki, amikor Civic 22 méterről célba vette a rövid felsőt, Szappanos azonban ezt is hárítani tudta. A 60. minutumban aztán már Szappanos is tehetetlen volt, Abu Fani beadása után ugyanis Varga tudott 5 méterről fejelni, de előbb a bal kapufát találta el, majd a kipattanónál a felsőlécet találta el a válogatott támadó, így a Paks megúszta ezt a helyzetet. A 70. percben ismét Varga próbálkozott, aki ezúttal kapura ollózta a játékszert, de Szappanos ezt is védeni tudta. A 80. percben egy szöglet után Cissé tudott senkitől sem zavartatva fejelni, de a próbálkozása végül nem találta el a kaput. A 87. minutumban aztán Dibusztól is szükség volt egy védésre, aki Szabó Bálint jobb alsóba tartó próbálkozására ért le. A 89. percben aztán megtörte a jeget a Ferencváros! Ekkor Ben Romdhan vezette le a labdát az alapvonalig, majd a centerezésére, Traoré tudta megelőzni a védőjét a rövid saroknál, és 4 méterről a kapuba továbbította a játékszert, 1-0! A ráadásban Szappanos még egy óriási bravúrt bemutatott, amikor Ben Romdhan lövését a felsőlécre tolta, de hiába a kapus nagy bravúrjai, a Fradi így is otthon tarotta a három pontot, ezzel hatalmas lépést téve a bajnoki cím felé.

Ferencváros – Paks 1-0 (0-0)
Helyszín:
Groupama Aréna Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző:
Traoré (89.) ill.-
Sárga lapok: Zachariassen (36.), Abu Fani (41.), Traoré (90.) ill. Kovács (5.), Lenzsér (33.), Böde (43.) Windecker (45.)
Kiállítás: ill.-

Ferencváros: Dibusz – Civic (Ramirez 81.), Cissé, Abena, Makreckis – Maiga, Loncar (Ben Romdhan 66.) – Marquinhos (Sevikyan 81.), Abu Fani, Zachariassen (Traoré 73.) – Varga (Kodro 81.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

Paks: Szappanos – Lenzsér (Tóth 90.), Kinyik, Szélpál – Kovács (Vas 46.), Mezei (Haraszti 80.), Windecker, Papp, Szabó J. – Skribek (Szabó B. 69.), Könyves (Böde 69.) Vezetőedző: Bognár György

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Újpest – Zalaegerszeg 1-5

Szombat:
Fehérvár – Mezőkövesd 5-0
Diósgyőri VTK – Kisvárda 1-1
Debreceni VSC – MTK 1-2

Vasárnap:
Ferencváros – Paks 1-0
17:30 Kecskemét – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore