Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába vezetett kétszer is a Chelsea, mégsem tudták legyőzni a sereghajtó Sheffieldet! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. fordulójának vasárnapi játéknapján a sereghajtó Sheffield United a Chelseat látta vendégül.

(Photo by George Wood/Getty Images)

Esélyeshez méltó módon kezdte a mérkőzést a Chelsea együttese, amely már a 11. percben megszerezte a vezetést a sereghajtó otthonában. Ekkor Gallagher ívelt be egy szögletet, amire Thiago Silva érkezett jól középen, és lábbal a jobb alsóba tette a labdát, 0-1! A londoniak fölénye nagyjából a 30. percig töretlen maradt, de újabb gólt nem tudtak szerezni, ez pedig később megbosszulta magát. A Sheffield ugyanis a játékrész utolsó harmadában aktívabban kezdett focizni, amit először a 31. percben Hamer lövése jelzett. A középpályás több védőt is kicselezett, majd célba vette a bal alsót, Petrovic azonban nagy vetődéssel leért a lövésre. Egy perccel később viszont már gólt szerzett a Sheffield! Bogle kapott Hamertől remek labdát a tizenhatoson belül, majd Petrovicot meglepve beadás helyett az őrizetlenül maradó rövid alsóba lőtte a labdát, 1-1! A szünetig már nem tudott újra fölénybe kerülni a Chelsea, sőt sokkal inkább a Sheffield akarata érvényesült, de újabb gólt nem láthatott a közönség.

A második játékrész elejét is nagyon aktívan kezdte a hazai gárda, és pár veszélyes lehetőséget is ki tudtak dolgozni, de előbb McBurnie fejese, majd Hamer külsővel eltekert lövése kerülte el kevéssel Petrovic kapuját. A 66. percben aztán ismét megszerezte a vezetést a Chelsea! Madueke kapta meg a szélen a labdát, majd a tizenhatoson belül középre törve nagy erővel a léc alá vágta a játékszert, 1-2! A vezetés megszerzését követően ismét elkezdett egyre jobban futballozni a Chelsea, és a 72. percben Palmer révén el is dönthették volna a három pont sorsát, de az angol játékos lövését Grbic szögletre tudta ütni. A véghajrában minden erejével küzdött a Sheffield azért, hogy újból egyenlíteni tudjanak, és a 93. perc végén siker is koronázta az erőfeszítéseiket. Egy kapu előtti kavarodást követően Archer fejelte a kapu irányába a labdát, amire McBurnie tudott lecsapni, ő pedig közelről a hálóba kotorta a játékszert, 2-2! A Chelsea így hiába vezetett kétszer is a találkozón, végül csak egy pontot tudtak megszerezni, ezzel a blamával pedig gyorsan feledtedték a Manchester United elleni heroikus győzelmüket.

Sheffield United – Chelsea 2-2 (1-1)
Helyszín:
Bramall Lane Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Bogle (32.), McBurnie (90+3.) ill. Silva (11.), Madueke (66.)
Sárga lapok: Brereton Diaz (52.), Robinson (58.), Arblaster (89.), Ahmedhodzic (90+8.) ill. Chalobah (41.), Cucurella (86.)
Kiállítás:ill.-

Sheffield United: Grbic – Trusty (Archer 87.), Robinson (Souza 90+1.), Ahmedhodzic, Holgate (McAtee 76.), Bogle – Osborn, Arblaster, Hamer – Brereton Diaz, McBurnie Vezetőedző: Chris Wilder

Chelsea: Petrovic – Disasi, Chalobah, Silva, Cucurella (Badiashile 90+3.) – Caicedo, Fernández – Palmer (Chukwuemeka 74.), Gallagher, Madueke (Mudryk 82.) – Jackson (Casadei 90+3.) Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei:

Szombat:
Crystal Palace – Manchester City 2-4
Aston Villa – Brentford 3-3
Everton – Burnley 1-0
Fulham – Newcastle United 0-1
Luton Town – Bournemouth 2-1
Wolverhampton – West Ham United 1-2
Brighton – Arsenal 0-3

Vasárnap:
Manchester United – Liverpool 2-2
Sheffield United – Chelsea 2-2
Tottenham – Nottingham Forest 3-1

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore