Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tulajdonos ellen tüntettek a Honvéd szurkolói

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd szimpatizánsai vasárnap délután a klub tulajdonosai ellen szerveztek tüntetést…

 

Az NB I-ből az előző szezonban kiesett Budapest Honvéd a másodosztályban is gyengélkedik, közelebb áll a kieséshez, mint a bennmaradáshoz, melyet a piros-feketék szurkolói megelégeltek és tüntetést tartották a tulajdonosok ellen.

A csakfoci.hu beszámolójából kiderült, hogy a tüntetőktől elhangzott a demonstráción, hogy “szükség lenne az 5 éves működése alatt mindent teljesen tönkretevő Metalcom leváltására, ugyanis a Honvéd sosem látott, történelmi mélyponton van, hatalmas anyagi veszteségeket halmozott fel, és közelebb áll ahhoz, hogy a harmadosztályba csússzon le, mint hogy visszaverekedje magát az első osztályba.” 

“Elképzelhetetlenül sok pénzt égettek el kétes hírű edzőkre, nevenincs játékosokra és még ki tudja mire. Kun Gábort bízták meg a klub vezetésével, akinek a múltját ismerve érthetetlen, hogy miért rá esett a választás… Tucatszámra írtak szakmailag és erkölcsileg megmagyarázhatalan szerződéseket és kívülről nézve pazarlóan bántak az állami támogatásokkal, TAO pénzekkel” – mondta el a tüntetésen felszólalt kispesti drukker, Csapó Gyula.

A demonstrálók négy pontban fogalmazták meg követeléseiket a klubvezetés felé:

1. Felelős és tényleges tulajdonost a klub élére, aki a gazdasági társaság irányítása és ellenőrzése mellett mindent megtesz azért, hogy a Honvéd múltjához méltó szerepet töltsön be a magyarországi labdarúgásban.

2. A mindenkori klubvezetés biztosítsa a lehetőséget a szurkolói képviselettel történő időközönkénti egyeztetésre, az aktuális kérdések tisztázására, javaslatok, észrevételek megvitatására.

3. Átlátható, kiszámítható működést, a klub jövőjét döntő mértékben befolyásoló tényezők megosztása a szurkolókkal, amennyiben ez egyéb jogszabályt nem sért.

4. A klubot történelmi mélypontra juttató személyek vállalják a felelősséget és azonnal távozzanak Kispestről!