Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elígérte magát a csapathoz a Liverpool új menedzsere – sajtóhír

Miután Jürgen Klopp az idény végén távozik a Liverpool menedzseri posztjáról, a nemzetközi sajtóban folyamatosak a találgatások az utódjának kilétéről…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

Florian Plattenberg információi szerint a Liverpoollal már hosszabb ideje összeboronált portugál edző, Ruben Amorim szóbeli megállapodást kötött a “vörösök” vezetőségével arról, hogy nyáron távozik a Sporting CP csapatától és átveszi a Liverpool irányítását.

A 39 éves tréner 2020 óta irányítja a lisszaboni csapatot, mellyel eddig egy bajnoki címet és két portugál Ligakupát nyert, illetve jelenleg is vezetik a bajnokságot négypontos előnnyel a városi rivális Benfica előtt. Amorim szerződése még 2026-ig köti őt a Sportinghoz, így a Poolnak kivásárlási árat kellene fizetnie az új edzőért, akivel a német újságíró szerint 2027-ig érvényes szerződést szeretnének aláíratni.

A Liverpool hét fordulóval a Premier League 2023-2024-es idénye előtt második helyen állnak, ugyanannyi ponttal, mint az éllovas Arsenal, és egyetlen ponttal megelőzve a harmadik helyen tanyázó Manchester City-t.