Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: “A játékvezetőnek nem volt bátorsága, hogy büntetőt ítéljen!”

Ahogyan az egy hasonló csúcsmeccs esetében mindig lenni szokott, az Arsenal – Bayern München találkozót követően sok mindenről lehet beszélni, így például arról, hogy vajon mekkorát tévedett a svéd Glenn Nyberg játékvezető azzal, hogy a nem ítélt büntetőt a Bayern München javára egy egészen őrült szituációt követően (…)

 

A 2:2-es döntetlenre végződő találkozó második félidejében törtnét, hogy az Arsenal kapusa, David Raya lábbal játékba hozta a labdát egy kapuskirúgást követően. A spanyol hálóőr csapattársához, a tizenhatoson belül tartózkodó Gabriel-hez passzolt, a brazil középhátvéd pedig nemes egyszerűséggel  kézbe vette a labdát (…)

(…) A Bayern játékosai, stábtagjai és vezetői szerint egyértelmű, hogy Glenn Nyberg megfosztotta őket egy, a szabályok szerint teljesen jogos tizenegyestől, hiszen David Raya a játékvezető jelzése után indított a játékot. Az eset nem meglepő, de komoly felháborodást váltott ki a bajorok háza-táján, akik nehezen akarják megemészteni a történteket.

“Tudom, hogy elképesztően őrült egy szituáció, de egyértelmű, hogy a játékvezető nagyot hibázott azzal, hogy nem ítélt büntetőt! A legborzasztóbb, és egyben elfogadhatatlan számomra az a magyarázat, amit adott a játékosoknak a pályán. ‘Gyerekes hibának’ nevezte ugyanis a történteket, amelyet nem fog figyelembe venni egy ilyen rangos találkozón. Talán a játékvezető az egyébként fantasztikus Emirates stadion nyomását is érezte a vállán… Elképesztő hiba volt, legyen akár gyerekes, akár felnőttes… Dühösek és csalódottak vagyunk, hogy ez megtörténhetett!” – háborgott a meccset követő sajtótájékoztatóján a Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel.

“A játékvezető jelt adott, a kapus elvégezte a kirúgást, a hátvéd pedig kézbe vette a labdát… Ezt büntetőnek hívják! A játékvezető azt mondta, hogy nem adhat ilyenért büntetőt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében! Sajnálom, de ez nem az én hibám, és különösen nem a Bayern Münhen hibája! Elvettek tőlünk egy jogos büntetőt!” – fogalmazott csalódottan és kritikusan a bajorok sportigazgatója, Max Eberl is az ominózus eset kapcsán.

 

(Borítókép: Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)