Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Luis Enrique szerint az ő stílusa jobban megtestesíti a Barcelonát, mint Xavié

Szerda este az FC Barcelona csapata a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A franciák vezetőedzője, Luis Enrique üzent a katalánok trénerének, aki most reagált honfitársa véleményére.

(Photo by Alexander Hassenstein – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi szerint “remek a kapcsolata” Luis Enrique-vel, miután a Paris Saint-Germain trénere korábban azt mondta, hogy az ő futballstílusa jobban megtestesíti a Barcelonát, mint a korábbi középpályás jelenlegi csapata. A Barca és a PSG szerdán találkozik egymással a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Luis Enrique játékosként nyolc évet töltött a Barcelonánál, majd további hármat edzőként. Első évében megnyerte a La Ligát és a Bajnokok Ligáját, ami egyben Xavi utolsó szezonja volt a Barca játékosaként. A spanyol edző végül nyolc nagy trófeát nyert 2014 és 2017 között, amely időszak alatt csapata támadó, gördülékeny és labdabirtoklásra épülő futballstílusban játszott.

Arra a kérdésre, hogy edzőként kettejük közül ki képviseli legjobban a Barcelona stílusát, Luis Enrique azt válaszolta:

“Én, minden kétséget kizáróan. Nézd meg az adatokat, a labdabirtoklásban, a gólszerzési lehetőségekben, a magas presszingben…Nézd meg a címeket, a trófeákat. Ez nem vélemény, hanem adat. Szóval minden kétséget kizáróan én! Másoknak azonban lehet, hogy más a véleményük.”

Xavi, aki maga is bajnoki címet nyert első teljes szezonjában a klub élén, megpróbált reagálni Enrique véleményére.

“Láttam és hallottam őt, ő ilyen, ő Luis Enrique”

– mondta Xavi, amikor arra kérték, hogy reagáljon korábbi csapattársa megjegyzéseire.

“Nagyon jól ismerem őt, remek a kapcsolatom vele. Egy olyan csapata van, amely arra épül, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, így nagyon nehéz ellenféllel nézünk szembe, és mindketten hasonló stílusra törekszünk. Mi mind a Barca DNS-ével büszkélkedhetünk, Luis Enrique, Pep Guardiola vagy épp Mikel Arteta. Holnap ugyanezt keressük, innentől kezdve a játékosokon múlik, hogy megtalálják azt a DNS-t, ami azonosít minket. Talán én egy kicsit jobb vagyok nála, de mindketten pontosan ugyanazt keressük. Ez nem vita tárgya.”

A PSG még soha nem nyert Bajnokok Ligáját, míg a Barca legutóbb 2014-ben diadalmaskodott. Xavi úgy véli, a franciáknak esélyesként kellene nekivágniuk a párharcnak, és ennek egyértelmű jeleként utalt arra, hogy tavaly nyáron szerződtették Ousmane Dembelét a Barcelonától.

“Ez nem stratégia, tényleg így gondolom. Szerintem ők a favoritok, elhozták tőlünk Dembelét, sokkal többet költöttek, mint mi. Ők egy olyan csapat, amely arra készült, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, jól ismerem őket, Katarból jöttek, és ez a fő céljuk.”

A Barcelona ma este 21:00-kor a Parc des Princes stadionban lép pályára a Bajnokok Ligájában.