Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hosszabbított kölcsönben szereplő kapusával a Bayern München! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított kapusával, Alexander Nübellel.

(Photo by Selim Sudheimer/Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, mely szerint a Bayern München vezetősége meg tudott állapodni Alexander Nübellel a közös jövőt illetően. A klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy Nübel új hosszú távra szóló megállapodást írt alá a csapattal. Ennek értelmében Nübel korábbi, 2025 nyaráig érvényes kontraktusát 2029 nyaráig meghosszabbították, illetve az is eldőlt, hogy a 27 éves játékos a következő két szezonban is a VfB Stuttgartnál fog szerepelni kölcsönben. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a kapus:

Nagyon örülök ennek a döntésnek, és a Bayern belém vetett bizalmának. Ugyanakkor nagyon jól érzem magam Stuttgartban, ahol szeretném kiélvezni az együtt elért sikereket, és még tovább fejlődni.

Alexander Nübel 2020 nyarán került a Bayern München csapatához, amelynek színeiben eddig összesen 4 mérkőzésen lépett pályára. A 27 éves hálóőr az elmúlt három szezonból kettőt az AS Monaconál töltött kölcsönben, míg már az is eldőlt, hogy a most futó idény mellett a következő kettőt is a Stuttgartnál fogja tölteni, azaz valós reményei a 2026/27-es szezontól lehetnek arra, hogy ő legyen a Bayern első számú kapusa.

A kérdés már csak az, hogy ki lesz így a Bayern hálóőre, a 2025/26-os kiírásban, hiszen Manuel Neuernek 2025 nyaráig van érvényes szerződése a csapattal. Természetesen a sajtó részéről máris felröppentek olyan pletykák, hogy a bajorok vezetői, még egy utolsó, egy évre szóló hosszabbítási ajánlatot fognak tenni Neuer számára, “áthidalva” ezzel ezt az egy szezonnyi szünetet Nübel visszatérése előtt.