Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: Dárdai Palkó duplázott, fölényesen nyert a Hertha BSC – videóval

A német másodosztályban (2. Bundesliga) felemásan szereplő Hertha BSC péntek este a Hansa Rostock együttesét látta vendégül…

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

A hullámzóan teljesítő Hertha BSC a vártnál simább, 4-0-s győzelmet aratott a Hansa Rostock felett. A berliniek nagy elánnal kezdték a találkozót és az első húsz perc végéhez közeledve meg is szerezték a vezetést, miután Winkler jobb oldali beadásából Dárdai Palkó közelről hálóba fejelt. Az előny birtokában is lendületben maradt a Hertha, és a 31. percben egy kezezés miatt kiharcolt tizenegyest Fabian Reese magabiztosan értékesített. Bár a vendégek előtt is adódtak kósza lehetőségek, a Hertha továbbra is magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést, és az első félidő végén 2-0-ra vezetett.A szünet után egyre veszélyesebb akciókat vezetett a Rostock, így a Hertha védelmének és Ernst kapusnak is komoly hárításokra volt szüksége, de a nehezebb időszakot sikerült átvészelni, és a játékrész derekánál egy kontra végén Dárdai Palkó szerzett újabb gólt. 3-0-nál gyakorlatilag eldőlt a mérkőzést, ezt követően a vendégek lélekben már feladták a küzdelmet. A harmadik gól után a Hertha egyre felszabadultabban játszott és további helyzeteket alakított ki, melyek azonban rendre kimaradtak. A rendes játékidő hajrájában az elpuskázott lehetőségek után a berliniek negyedszer is betaláltak, a góllövőlistát vezető Haris Tabakovic egy ziccer végén volt eredményes, beállítva a kiütéses végeredményt.

Dárdai Pál csapata négy fordulón belül aratott harmadik sikerével feljött a hatodik helyre és már csak öt ponttal van lemaradva az osztályozót jelentő harmadik helytől, de a Fortuna Düsseldorf még nem játszotta le a hétvégi meccsét.

A berliniek magyar származású játékosai közül a duplázó Palkó 72 percet játszott, Dárdai Mártont a 79. percben cserélte le az édesapja, míg Dárdai Bence nem lépett pályára.

Hertha BSC – Hansa Rostock 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Dárdai P. (18., 59.), Reese (31. – büntetőből), Tabakovic (86.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore