Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: feljutó helyre lépett a Vasas

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 28. fordulójának hétfő zárómeccsén a Vasas fogadta a Kozármislenyt…

 

A Vasas 2-1-es győzelmet aratott hétfő este hazai környezetben a Kozármisleny ellen, ezzel az angyalföldiek kihasználták az ETO FC Győr vasárnapi botlását, és hárompontos lépéselőnybe kerültek a második helyért folytatott küzdelemben. Az angyalföldiek nagy lenndülettel kezdték a találkozót és már az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, amikor Berecz lekészítéséből Hidi M. Sándor lőtt a kapuba. A folytatásban is adódtak lehetőségek a hazaiak előtt, akik akár a mérkőzést is eldönthették volna, akkora fölényben voltak. A játékrész hajrájában azonban a vendégek is egyre többször életjelet adtak magukról, majd Otigba a tizenhatoson belül buktatta Kirchner Krisztiánt, az így megítélt büntetőből pedig a sértett kiegyenlítette a találkozó állását. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel zárult. A második félidő elején a vendégek tíz emberre fogyatkoztak Horváth D. kiállítása miatt, innentől pedig egyértelművé vált a Vasas fölénye. A piros-kékek sokkal több támadást vezettek, és negyedóra elteltével ők is tizenegyeshez jutottak, melyet Tóth Milán magabiztosan értékesített, így visszavették a vezetést. A harmadik gólt azonban képtelenek voltak bevinni, így a találkozó mindvégig nyílt maradt, de a Vasas otthon tartotta a három pontot.

Mindez azt jelenti, hogy az éllovas Nyíregyháza-Spartacus mögött az angyalföldiek három ponttal megelőzik az ETO FC Győrt a második, feljutást érő pozícióban.

Vasas – Kozármisleny 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Hidi M. S. (11.), Tóth M. (59. – 11-esből), ill. Kirchner (37. – 11-esből)
Kiállítva: Horváth D. (49.), ill.

A 28. forduló eredményei

Ajka – Csákvár 0-1
Budafok – ETO FC Győr 2-1
Gyirmót – BVSC-Zugló 2-1
Kazincbarcika – Nyíregyháza-Spartacus 0-1
Mosonmagyaróvár – Budapest Honvéd 0-2
Pécsi MFC – Tiszakécske 1-0
Soroksár – BFC Siófok 2-0
Szeged – Szombathelyi Haladás 2-1
Vasas – Kozármisleny 2-1

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore