Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “Minden megtettünk! Gratulálok a Real Madridnak a továbbjutáshoz!”

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola meccs követő értékelésében sportszerűen gratulált a Real Madrid továbbjutásához, és egyet értett kollégájával, Carlo Ancelottiv abban, hogy Real-játékosok egészen emberfeletti teljesítményt nyújtottak védekezésben.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

 

Mint ismert, hiába borult fel a pálya a Man. City javára az Etihadban, Pep Guardiola csapata csupán egyenlíteni tudott a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágóján, majd miután a hosszabbításban sem esett gól, jöhettek a tizenegyesek, amelyek a Real Madrid továbbjutását hozták.

A vesztes fél szerepében, Pep Guardiola érthető módon vegyes érzésekkel, egyszerre csalódottan ám egyben elégedetten is értékelte a történteket, ám mint mondta csapatának máris előrefelé, például a Chelsea elleni FA-kupa elődöntőre kell tekintenie.

“Gratulálok a Real Madridnak! Nagyszerűen védekeztek, egységesen és hősiesen! Ugyan csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de a teljesítményünkről azt gondolom, hogy mindent megtettünk, mindent megpróbáltunk!” – idézi a City honlapja Guardiolát.

“Megítélésem szerint nagyszerűen játszottunk, irányítottuk a találkozót, domináltunk. A Real Madrid szerzett egy gólt ellentámadásból, és volt még 3 vagy 4 veszélyes kontrája, ami megítélésem szerint elkerülhetetlen, végig nézve azon a minőségen, amelyet képviselnek.” – folytatta a City spanyol menedzsere, aki arra is rámutatott, miben változtatott a Real Madrid a legutóbbi összecsapásaikhoz képest.

“Két évvel ezelőtt 4:3-ra nyertünk itt (az Etihadban – a szerk.), de a legutóbbi találkozónkon is remekül és ami fontos, különösen eredményesen futballoztunk ellenük hazai pályán (4:0 – a szerk.). A Real Madrid tanult ezekből a mérkőzésekből, képes volt változtatni és sokkal jóval mélyebben védekezni. Elismerésem ezért, és ahogy mondtam, gratulálunk nekik, hiszen összességében a futball a gólszerzésről szól, ebben, vagyis a legfontosabb mutatóban ők voltak a jobbak most.” – folytatta Guardiola, aki szerint a büntetőrúgás amúgy is megjósolhatatlan, hiszen mint mondta, ‘vagy nyersz, vagy veszítesz, erre az egyre nincs ráhatásod’.

“A játékosaimat minden elismerés megillet, hiszen mindannyian magas szinten futballoztak, végig hűen az elveinkhez. Rengeteg lehetőségünk volt, elkötelezettek voltunk a győzelem érdekében, sajnos ez most nem sikerült.” – zárta mondandóját Guardiola, aki a Chelsea elleni, szombati FA-kupa találkozón a javításra készül csapatával.