Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A klub elnöke szerint ez volt a Ferencváros legnehezebb szezonja

A Ferencváros a Kisvárda elleni gól nélküli döntetlennel biztosította be az újabb magyar bajnoki címet…

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a bajnoki cím megszerzését követően az M4 Sportnak értékelte a 2023-2024-es idény tapasztalatait:

“Mindig azon jár az eszem, hogy valakinek több bajnoki címe van egyhuzamban, az Újpestnek eggyel több, az MTK-nak sokkal több van. Bármilyen furcsa, ilyenkor az új célokat nézem mindig, most is ez a helyzet. A legnehezebb szezonunk volt ez, nemzetközi szinten is nagyon komoly ellenfelekkel játszottunk, nagyon elfáradtunk benne, nyilván van egy kiégettség, ezt meg kell tanulni kezelni. Tavasszal is játszottunk kupameccset és azért az csalódás volt, hogy akkor kiestünk, mert magasabb célokat tűztünk ki magunk elé. Ezért egyre nehezebb, és felkészülnek belőlünk az ellenfelek is, egyre jobb a bajnokság, egyre jobb csapatok állnak velünk szemben. Ne tévesszen meg senkit, hogy most tizenöt ponttal vezetünk és valószínűleg nagy pontelőnnyel tudunk idén is nyerni! Jövőre komoly csapatok jönnek, jön az Újpest, úgy látom, amelynél tulajdonosváltás történt, tehát lesz izgalom a következő bajnokságban is.”

“Jó lenne végre megtartani egy csapatot, de nem lehet. A mi csapatunk olyan, hogy jönnek játékosok, aztán ha jól megy a játék nekik, akkor tovább tudnak igazolni. A Ferencvárosnak ez a célja, a nemzetközi porondon ez kell legyen a célja. A játékosok is akkor jönnek ide, ha magasabb szintre tudnak jönni. Úgyhogy ez mindig nehéz, az idén is nehéz lesz, de most már ebben is rutint szereztünk” – tette hozzá a klubvezető.

Az elnök szerint a vezetőedzőnek köszönhető, hogy tavasszal sem ült le a gárda, még veretlen idén a bajnokságban és versenyben van a Magyar Kupáért is:

“Dejan egy tipikus szerb, nem hagyja, hogy csak félgázzal menjünk. Ő maga is állandóan ezer fokon ég és a csapatot is kezdi magával húzni, úgyhogy ez kezd szépen alakulni. Szeret itt lenni, ő is érzi, hogy ez egy család. Most, hogy a fia beteg volt, mondtam neki, nem kell sietnie vissza, mi végezzük a munkát helyette, csak a családja, a békéje legyen rendben, azt hiszem, kezdi átvenni a klub hangulatát, ez egy nagy dolog” – mondta el Kubatov a szerb trénerről.