Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Fulham ellen vissza tudott térni a győzelmi ösvényre a Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójának vasárnapi játéknapján a bajnoki címre törő Liverpool a Fulham otthonába látogatott.

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

Az Európa-liga búcsút követően egy tartalékosabb kezdőt küldött a pályára Jürgen Klopp a Fulham otthonában, de a „Vörösök” így is igen korán komoly fölénybe kerültek. Az első komoly lehetőségük már a 3. percben kialakult, amikor Alexander-Arnold beadását Luis Diaz tudta kapura fejelni, de az kevéssel a jobb kapufa mellett zúgott el. A következő ígéretes helyzet a 22. minutumban alakult ki, amikor Diaz beadása után Jota lőhetett, de a portugál rosszul találta el a labdát, így nem talált kaput. A 32. percben aztán megszerezte a vezetést a Liverpool, miután 22-23 méterről Alexander-Arnold védhetetlen szabadrúgást tekert a jobb felsőbe, 0-1! A 34. percben Lenotól kellett nagy bravúr, hogy ne kerüljön máris kétgólos hátrányba a csapata, a német hálóőr Gakpo rövid felsőbe tartó lövését tolta kapu fölé. A 41. percben a hazaiak részéről is kialakult egy veszélyes lehetőség, miután Muniz tudott lőni a tizenhatoson belül, Alisson azonban jól zárta a szöget, és fogni tudta a lövést. A ráadásban aztán már a brazil kapus is tehetetlen volt, egy kipattanót ugyanis Castagne vágott a hálóba nagyjából 11 méterről, 1-1!

A második játékrész elején aztán ismét visszavette a vezetést a Liverpool! Az 53. percben Elliott szerzett labdát a Fulham térfelén, majd Gravenberch kapta meg a játékszert, aki a tizenhatosról nagy erővel a bal kapufa érintésével a hálóba bombázott, 1-2! A 60. minutumban Jota növelhette volna a különbséget a csapatok között, a bal alsó irányába tartó életerős lövését azonban Leno hárítani tudta. A 66. percben Jota próbálta meg kiugratni Diazt, Bassey azonban becsúszva menteni tudott, igaz a védő labdába érése után majdnem a saját kapujában kötött ki a labda, centikkel gurult el a játékszer a jobb kapufa mellett. A 72. percben aztán sikerült kétgólosra növelnie az előnyét a “Vörösöknek”! Ekkor Gakpo kiváló ütemben ugratta ki Jotát, aki ezt követően a hosszú alsóba lőtt, Leno hiába tudott beleérni a labdába, 1-3! A 89. percben közel járt a szépítéshez a Fulham, Cairney távoli kísérletét azonban nagy bravúrral védte Alisson, Muniz pedig a kipattanót már csak az oldalhálóba tudta vágni. Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így a Liverpool két nyeretlen meccs után ismét begyűjtötte a három pontot a bajnokságban!

Fulham – Liverpool 1-3 (1-1)
Helyszín:
Craven Cottage Vezette: C. Pawson
Gólszerzők:
Castagne (45+2.) ill. Alexander-Arnold (32.), Gravenberch (53.), Jota (72.)
Sárga lapok: Palhinha (30.), Adarabioyo (39.), Castagne (80.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Fulham: Leno – Robinson, Bassey, Adarabioyo, Castagne – Lukic, Palhinha (Cairney 71.) – Iwobi (Traoré 85.), Pereira, De Cordova-Reid (Wilson 71.) – Muniz Vezetőedző: Marco Silva

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Gomez 80.), Quansah, van Dijk, Robertson – Endo, Gravenberch (Mac Allister 74.), Elliott – Gakpo (Szoboszlai 87.), Jota (Nunez 74.), Diaz (Salah 74.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Luton Town – Brentford 1-5
Sheffield United – Burnley 1-4
Wolverhampton – Arsenal 0-2

Vasárnap:
Everton – Nottingham Forest 2-0
Aston Villa – Bournemouth 3-1
Crystal Palace – West Ham United 5-2
Fulham – Liverpool 1-3

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore