Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: kiütéses győzelmet aratott a Southampton ellen a Leicester és közel került a bajnoki címhez

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 38. fordulójából elhalasztott Leicester – Southampton mérkőzést kedden késő este pótolták.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az első játékrészben mindössze egyetlen komolyabb lehetőséget jegyezhettünk fel, abból azonban gól is született. A 25. percben a remek formában lévő Issahaku Fatawu kapott egy labdát Dewsbury-Halltól, majd a ghánai támadó a bal alsóba lőtt, 1-0! A hazaiaknak volt még ezen kívül több próbálkozása is, de rendre célt tévesztette, míg a vendégek teljesen veszélytelenek voltak a “Rókák” kapujára.

A második játékrész elején úgy tűnt, hogy összeszedte magát a vendég együttes, azonban ezek csak apró szikrák voltak a részükről. A 62. percben pedig meglőtte második gólját is a Leicester, Mavididi tekerte középre a labdát, amire Ndidi érkezett remekül és 7 méterről a kapuba bólintott, 2-0! A 75. percben eldöntötte a mérkőzés sorsát a hazai csapat, a csereként beálló Choudhury átadását követően Fatawu meglőtte saját maga második, míg csapata harmadik gólját, 3-0! A Southampton ekkora már összeomlott és a “Rókák” újabb gólokat szereztek. A 79. percben a rutinos támadó Vardy is betalált, az angol csatár Fatawu kiváló passzát vágta a kapuzba 7 méterről, 4-0! A 81. percben egy gyors kontratámadás végén Vardy szolgálta ki Fatawut, aki így mesterhármast jegyzett, 5-0!

A Leicester a győzelmével 4 pontra meglépett a Leeds United csapatától, míg 5 pontra az Ipswichtől, így a biztos feljutáshoz már csak egyetlen győzelem kell, de a bajnoki cím megszerzéséhez is saját kezükben a sorsuk, ha megnyerik mindkét hátralévő mérkőzésüket. A Southampton az egyenes feljutásról már lecsúszott, de a rájátszásban még meglehet a Premier League.

Leicester – Southampton 5-0 (1-0)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester), Vezette: R. Madley
Gólszerzők: Fatawu (25., 75., 81.), Ndidi (62.), Vardy (79.) ill.

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore