Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: klubrekordért maradhat a kölcsönjátékos! – sajtóhír

Az angol és német sportsajtóban legújabban megjelentek szerint a Chelsea együttese kész végleg elengedni a Borussia Dortmund együtteséhez a jelenleg a BVB-nél kölcsönben szereplő Ian Maatsent, akit, mint arról mi is beszámoltunk már, marasztalnának is a németek, ám úgy tűnik, hogy csak komoly anyagi áldozat árán valósulhat meg a nyári klubváltás. 

A januárban Dortmundba kerülő, ott szinte egyből beilleszkedő, a BVB meghatározó játékosává előlépő Maatsen lényegében végig futballozta a tavaszt, 18 tétmérkőzésen 2 góllal és 2 gólpasszal segítve a dortmundiakat, alaposan kivéve a részét a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutásból is.

A 22 esztendős holland játékos kölcsönvételekor a dortmundiak, ahogyan az a legtöbb hasonló esetben lenni szokott, kötöttek opciós jogot Maatsen nyári szerződtetésére, igen ám csak azóta kiderült, hogy a Chelsea legalább 35 millió eurót szeretne kapni a játékosáért, ami új klubrekord lenne a Borussia Dortmund történetében!

A németeknél az ide vonatkozó csúcsot Ousmane Dembelé tartja: a francia klasszist 2016 nyarán 30 millió euróért igazolták át a Rennes együttesétől.

Érdekesség még, hogy egyébként azt sem lehetne mondani, hogy a Chelsea alaposan felvinné Ian Maatsen árát, hiszen árulkodó a játékos fejlődéséről, hogy januári  klubváltás óta 20 millióról 30-ra ugrott a játékjoágának az értéke (forrás: Transfermarkt).