Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Győr odahaza kapott ki a Szegedtől

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 29. fordulójának zárómérkőzésén az ETO FC Győr és a Szeged csapott össze egymással…

 

Az NB II hétfő esti rangadóján meglepetésre a Szeged 1-0-s győzelmet aratott az ETO FC Győr vendégeként, ezzel a negyedik helyezett pontszámban beérte a harmadikat, és bejelentkezett a második feljutást érő helyért folyó küzdelembe. A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, ennek ellenére a 21. percben egy szép összjáték végén Papp Áron a Szeged javára szerezte meg a vezetést. A második félidőben is inkább az ETO birtokolta a labdát, a helyzeteket azonban a szegediek alakították ki. A győriek hiába nyomták meg ismét a hajrát, képtelenek voltak kiegyenlíteni, így hazai pályán szenvedtek fájó vereséget, amely akár sokba is kerülhet a végelszámolásnál.

Ebben a fordulóban a második Vasas kikapott az éllovas Nyíregyháza-Spartacustól, így az ETO pontszámban beérhette volna az angyalföldieket, a vereséggel azonban maradtak három pontra tőlük, ellenben a negyedik Szeged utolérte őket. Így aztán a hátralévő öt fordulóban három csapat is reális eséllyel küzdhet a Szpari mögötti második feljutó helyért.

ETO FC Győr – Szeged 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Papp Á. (21.)

A 29. forduló eredményei

Szombat:
Nyíregyháza-Spartacus – Vasas 3-1

Vasárnap:
BFC Siófok – BVSC-Zugló 1-0
Csákvár – Gyirmót 0-2
Haladás – Mosonmagyaróvár 0-1
Budapest Honvéd – Pécsi MFC 4-0
Kozármisleny – Ajka 1-0
Soroksár – Budafok 3-1
Tiszakécske – Kazincbarcika 2-0

Hétfő
ETO FC Győr – Szeged 0-1

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore