Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: egy NB I-es csapat nem kapott licencet a következő szezonra

A keddi napon ülésezett az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága, és elbírálták a csapatok következő idényre szóló első- és másodosztályú licenckérelmeit…

Az mlsz.hu közleményéből kiderült, hogy a mostani NB I-es mezőnyből csak a már biztos kieső Mezőkövesd-Zsóry nem kapott indulási engedélyt (még az NB II-re sem), míg a másodosztályban a feljutásért küzdő valamennyi csapat (Nyíregyháza, Vasas, ETO FC Győr és Szeged) egyaránt megkapták az NB I-es indulási jogot.

A jelenlegi NB II-es mezőnyből első körben a Szombathelyi Haladás sem jutott hozzá a másodosztályú szerepléshez szükséges licenchez.

“Azon kluboknak, akiknek a licenckérelme az április 23-i ülésen nem került jóváhagyásra, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc-alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülésére 2024. május 10-én kerül sor, és azon klubok licenckérelmeiről születik döntés, amelyek az első ülésen még nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani”  – jelzi a közlemény.