Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: a megbízott edző még nem áll készen a feladatra

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) utolsó fordulójában az eddigi segédedző ugrott be megbízott vezetőedzőként a Ferencváros kispadjára…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros megbízott vezetőedzője, Leandro de Almeida a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, hogy váratlanul érte a lehetőség, hogy Dejan Sztankovics hirtelen távozása után neki kellett vezetnie a csapatot az Újpest elleni derbin:

“Három napig alig aludtam. Váratlan helyzetbe csöppentem, járt az agyam, mit hogyan kellene csinálni az Újpest ellen. Mégiscsak óriási felelősség nyomta a vállamat, a Ferencvárost kellett irányítanom, méghozzá derbin! Jólesett, hogy a klub vezérkara bízott bennem, nem mindenkinek adatik meg leülni a Ferencváros kispadjára. A harmadosztály után az NB I más kávéház. El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt győzelemre vezetni a csapatot az Újpest ellen. De őszintén mondom, hosszú távon még nem állok készen a feladatra, vezetőedzőként a kellő tapasztalat, tudás még nincs a birtokomban.”

“Máté Csabától és Dejan Sztankovicstól is sokat tanultam. Apróbb trükköket, fortélyokat, ezeket mind elraktároztam magamban. Meglátjuk, ki érkezik a Ferencváros kispadjára, egy biztos, tőle is megpróbálok minél több mindent ellesni. Játékosként is ilyen voltam, figyeltem az edzéseken, akkoriban külön jegyzetfüzetem nem volt, de a fejemben elraktároztam sok mindent” – tette hozzá az egykori 16-szoros magyar válogatott labdarúgó.

Bár a Ferencváros új vezetőedzőt keres Sztankovics helyére, bizonyára Leandro továbbra is maradni fog a klub alkalmazásában.