Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: mindig fejlődni akar a magyar válogatott húzóembere

A magyar válogatott tagjai már izgatottan készülnek a jövő hónapban kezdődő Európa-bajnokságra…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A Puskás Akadémia magyar válogatott hátvédje, Nagy Zsolt hosszú kihagyás után ősszel tért vissza a pályára, és szinte ott folytatta, ahol korábban abbahagyta – mindezt a Nemzeti Sportnak adott interjúban erősítette meg:

“Hosszú sérülésből tértem vissza, egyáltalán nem a gólrekordom megdöntése, hanem az volt a célom, hogy visszaverekedjem magam a kezdőcsapatba. Szerencsére jól sikerült a szeptemberi visszatérés, egy hónap múlva máris megkaptam a válogatott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól, ami nagyon sokat jelentette nekem, hatalmas motivációt adott. A Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn játszottam, majd azt követően betaláltam az MTK Budapest kapujába, nem sokkal később pedig dupláztam a Kecskemét ellen. Akkor indult el valami. Boldog vagyok, hogy súlyos sérülésből felépülve idáig jutottam.”

“A számokat tekintve mindenképpen ez a legjobb időszakom. Sőt, én is úgy érzem, kiváló formában vagyok, de tettem is érte. Próbálok rendre pluszmunkát végezni, hiába vagyok már harmincegy éves, mindig fejlődni akarok. Ráadásul nem is érzem magam annyinak… Saját magamon látom, hogy a kemény munkának megvan az eredménye. De mérések számai is ezt támasztják alá, jók a mutatóim, ám tudom, hogy még ennél is többet tudok fejlődni” – tette hozzá.

Az NB I előző idényében 11 gólig jutó 28 éves balhátvéd az Eb-felkészülésről is beszélt: “A bajnokság végén egy hét pihenőt kaptunk, hétfőn csatlakozom a válogatotthoz Telkiben. A kis pihenőt a családommal töltöttem, igyekeztem a lehető legjobban feltöltődni, hiszen nagy feladatok várnak ránk, természetesen nem tunyultam el, folyamatosan mozogtam. Nagyon várom az Európa-bajnokságot, készülök a tornára, jók a megérzéseim, bizakodom. Biztos vagyok benne, ahogy mindig, most is maximálisan felkészít minket Marco Rossi és a szakmai stáb. Ez lesz az első Európa-bajnokságom, és bevallom, van már bennem drukk…”