Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ETO: “Tudtuk, hogy ötből öt meccset kell nyernünk”

Az ETO FC Győr kilenc év után feljutott az NB I-be, miután megszerezte a második helyet a másodosztályban…

 

Az ETO FC Győr vezetőedzője, Borbély Balázs elégedetten értékelte, hogy csapata teljesítette a célkitűzést és nagyszerű hajrával kiharcolta az NB I-es feljutást:

“Egy begyakorolt pontrúgásból sikerült gólt rúgnunk, utána szerintem megnyugodtunk, előtte elég görcsösen kezdtünk. Többet tudtuk birtokolni a labdát, veszélyesebbek tudtunk lenni az ellenfél térfelén, és ugye nekünk játszott az egygólos előny, úgyhogy éreztem a srácokon, hogy megnyugodtak, és éreztem, hogy igazából nagyon nagy baj már nem lehet. Szavakkal nehéz kifejezni, hogy mit jelent a feljutás, azt halljuk és látjuk, hogy mindenki nagyon boldog. Örülök neki, hogy Győrben újra futball-láz van, már a Vasas elleni meccsen lehetett érezni, hogy mennyire szeretik a győriek a focit. Nagyon örülök neki, hogy részese lehettem ennek a szezonnak, ezzel a végjátékkal, ezzel az öt meccsel, és nem tudom, mi lesz holnap, de én boldog vagyok, örüljünk és ünnepeljünk.”

“Amikor öt héttel ezelőtt idejöttem, tudtam, hogy végül is ötből ötöt meg kell nyernünk, mert olyan erősen ellenfél a Vasas, amely egyszerűen nem ad nekünk lehetőséget hibázni. Próbáltam csinálni, amit a legjobban tudok, és boldog vagyok, hogy ez sikerült” – tette hozzá a tréner.

A második helyezett Győr mellett bajnokként a Nyíregyháza-Spartacus jutott fel az élvonalba, miközben az NB I-ből a Kisvárda és a Mezőkövesd-Zsóry esett ki.