Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Marco Rossi szerint mindenkinek száz százalékot kell nyújtania a németek ellen

A Svájc elleni vereség után a magyar válogatott a második csoportmérkőzését a házigazda Németország ellen játszhatja az Európa-bajnokságon…

(Photo by Charles McQuillan – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a keddi sajtótájékoztatóján megerősítette, nem elég, hogy a közelmúltban többször is jó eredményt értek el Németország ellen, szerdán új meccset játszanak:

“A múlt nem elég, nem számít. Lehet rá emlékezni, hogy jó munkát végeztünk ellenük korábban, de holnap nem ez lesz a döntő, ez nem ugyanaz a német csapat, mint korábban. Elég csak Toni Kroos visszatérését említeni, és van egy új, top szövetségi kapitányuk. Miután elveszítettük az első mérkőzést, nagyon csalódottak voltunk. Svájc ellen az első félidő meghatározta a végeredményt, komoly hibákból kaptunk két gólt, aminek megfizettük az árát. Németország az egyik lehető legnehezebb ellenfél. Ki kell mondanunk, a német csapat jobb nálunk, de ez csak motiválhatja a csapatot. Reméljük, egy pontot meg tudunk kaparintani, így még lehet esély a továbbjutásra. Mindenkinek száz százalékot kell nyújtania.”

“Svájc ellen a meccs elején elbátortalanodtunk, de ezzel megnőtt az akaratunk, hogy megmutassuk, kik vagyunk, hogy fel tudunk állni. Hosszú idő óta az első alkalom, hogy szégyelltem magam, de meg akarjuk mutatni, hova tartozunk. Ez azt jelenti, hogy minden labdáért harcolni fogunk” – tette hozzá a szövetségi kapitány a Svájc elleni vereség kapcsán.

Rossi azt is elárulta, hogy tervez változásokata kezdőcsapatban: “Két-három poszton tervezek változtatni a kezdőcsapaton annak alapján, amit az edzéseken tapasztaltunk. Egy rendszert kell kialakítani, ehhez az kell, hogy sokat szerepeljenek együtt a játékosaink. Magyarországnak nincs olyan minőségi merítési lehetősége, mint Angliának, Olaszországnak vagy Németországnak.”

Az izomsérüléssel bajlódó Loic Nego és a napokban bokasérülése miatt több tréninget kihagyó Balogh Botond nem vett részt a keddi gyakorláson, így vélhetően nem lehet számítani a játékukra a szerdai összecsapáson.

A magyar válogatott szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen lép pályára az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.