Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Szlovénia továbbjutott, miután Anglia nem bírta őket legyőzni

Az Európa-bajnokság C-csoportjának küzdelmei is befejeződtek, és óriási meglepetésre az angolok nem bírtak el a szlovénekkel, így szomszédaink továbbjutottak.

(Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images)

Az első komolyabb lehetősége Szlovéniának volt, egy balról beívelt labdát Mlakar fejelt vissza középre, ami Seskót találta meg üresen, de a Leipzig támadója nem fejelt eléggé sarokra, így Pickford hárítani tudott. Az angolok első kaput eltaláló lövéséig a 31. percig kellett várni, egy szöglet utáni lepattanót követően került Harry Kane-hez a labda, azonban lövése középre ment, ezért Oblak védeni tudott. A 41. percben Tripper tekert bal oldalról be egy labdát jobb lábbal, amiről centikkel maradt le Gallagher és Kane is.

Az 58. percben alakult ki a második félidőben az első komolyabb helyzet, egy szögletet követően Stones fejelhetett, azonban Sesko a gólvonalról menteni tudott. Végig óriási mezőnyfölényben játszottak az angolok, de komoly lehetőségeket nem tudtak kidolgozni egészen a hosszabbítás 2. percéig, akkor Palmer került lövőhelyzetbe, viszont nem találta el jól, így Oblak védeni tudott. A 0-0-s döntetlen kiharcolásával pedig Szlovénia történelme során először jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Anglia – Szlovénia 0-0 (0-0)
Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln), Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerzők:ill.
Sárga lap: Trippier (17.), Guéhi (68.), Foden (77.) ill. Janza (22.)
Kiállítás:ill.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Alexander-Arnold 84.) – Gallagher (Mainoo 46.), Rice – Saka (Palmer 70.), Bellingham, Foden (Foden 89.) – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Szlovénia: Oblak – Karnicník, Drkusic, Bijol, Janza (Balkovec 90+1.) – Stojanovic, Gnezda, Elsník, Mlakar (Gorenc Stankovic 86.) – Sporar (Celar 86.), Sesko (Ilicic 75.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek

A C-csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore