Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB III: majdnem kialakult a mezőny

Az MLSZ versenybizottsága a 64 csapatos mezőnyből 63 együttes nevezését fogadta el a magyar harmadosztályú bajnokság (NB III) következő idényére…

Az MLSZ 63 csapat nevezését hagyta jóvá a harmadosztályban, ahol a 2024-2025-ös szezonban is csoportonként 16, vagyis összesen 64 csapat indulhat.

Az egyik legnagyobb kérdőjel az volt, vajon az NB II-re licencet nem kapó Szombathelyi Haladás indulhat-e egy osztállyal lejjebb. A vasiak végül megkapták az engedélyt, azonban a pénzügyi gondok továbbra sem oldódtak meg, így erősen kérdésesnek tűnik a csapat szereplése.

Az NB I-be feljutó Nyíregyháza-Spartacus második csapat is rajthoz állhat az NB III-ben, mivel az élvonalbeli csapatok alanyi jogon szerepeltethetik a tartalékokat a harmadosztályban.

A Körösladányi MSK nevezését is elfogadták, ám a Békés megyei egyesület két hete visszalépett a küzdelmektől, így ez a hely felszabadult. A megüresedett helyre a Szombathelyi Haladás sorsától függetlenül az Illés Akadémia-Haladás is jelentkezett.

A Szegedi VSE, a székesfehérvári Főnix FC és a Bonyhádi VLC alanyi jogon, míg osztályozó útján a Füzesabonyi SC, a Tiszaföldvár SE, a Csepel TC, a Gyulai Termál FC, a Mátészalkai MTK és a Balatonalmádi SE jutott fel a harmadosztályba. Utóbbi azonban hétfőn bejelentette, hogy nem tudja vállalni az NB III-as részvételt, vélhetően a Dunaharaszti MTK indulhat a helyükön.

Az NB III jelenlegi indulói: Balatonfüred, Bicske, BKV Előre, Bonyhád (újonc), Budaörs, Cigánd, Csepel TC (újonc), Dabas, DEAC, Dorog, Dunaföldvár, DVSC II, DVTK II, Eger, Érd, ESMTK, ETO Akadémia, FTC II, Főnix FC (újonc), Füzesabony (újonc), Gárdony, Gyirmót FC Győr II, Gyula (újonc), Hatvan, Hódmezővásárhely, Honvéd II, Iváncsa, Kaposvári Rákóczi, Karcag, Kelen SC, Kisvárda II, Komárom, KTE II, Majos, Martfű, Mátészalka (újonc), Monor, Mosonmagyaróvár (kieső), MTK II, Nagykanizsa, Nyíregyháza Spartacus II (újonc), Paks II, Pécsi EAC, Pécsi MFC (kieső), Pénzügyőr SE, Puskás Akadémia II, Putnok, Sényő, Siófok (kieső), Sopron, Szegedi VSE (újonc), Szekszárd, Szolnoki MÁV, Szombathelyi Haladás (kieső), Tiszaföldvár (újonc), Tiszafüred, Tiszakécske (kieső), Tiszaújváros, III. kerületi TVE, Újpest II, Vasas II, Veszprém