Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Varga Barnabásnak legalább fél évig maszkban kell játszania

A magyar válogatott támadója súlyos sérülést szenvedett a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Ferencváros magyar válogatott támadója, Varga Barnabás a FradiMédiának adott exkluzív interjút szülőfalujában, Szentpéterfán, ahol elárulta, hogy hogy halad a gyógyulása az Európa-bajnokságon elszenvedett sérülését követően:

“Fájdalmaim nem voltak szerencsére és hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett. A teljes felépülés várhatóan fél év lesz, de a könnyedebb edzésmunkát, például a biciklizést a varratszedés után már elkezdhetem. Komolyabb tréningre három-négy hét múlva kerülhet sor, a focihoz pedig kelleni fog a maszk.”

Varga elmondta, a sérült csontok vékonyabbak, ezért az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell majd a védőmaszkot.

“Visszanéztem már néhányszor a jelenetet, mert nem ijedek meg az ilyesmitől. Az én játékomban ez benne van, mivel sok ilyen párharcot vívok, de azért örülök, hogy ennyivel megúsztam” – tette hozzá a támadó.

“Hálás vagyok, hogy ilyen sokan aggódtak értem, rengeteg üzenetet kaptam” – jegyezte meg a szurkolóknak.

Varga szerint “az első két felugrásnál” biztosan eszébe jut majd a stuttgarti eset, de úgy véli, egyáltalán nem lesz bátortalan: “Majd jön még egy ütközés és onnantól már minden megy majd a régi kerékvágásban.”

A 14-szeres válogatott támadó elmondta, hogy a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás számára a legfontosabb.

“Mindenkire szükség lesz a csapatnál, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája-selejtezők. Próbálok én is mihamarabb felépülni és a maximumot nyújtani majd. Köszönöm a sok üzenetet és azt, hogy ennyien aggódtak értem, nekik is üzenem, hogy hamarosan visszatérek” – említette a gólerős támadó.