Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feltörekvő olasz csapat is vinné a Juventus legendáját – sajtóhír

Amióta bejelentette az idény végi távozását a Juventus csapatától, az olasz sajtóban szinte napról napra jelennek meg újabb és újabb híresztelések, hogy vajon hol folytathatja pályafutását a kapuslegenda…

 

A legfrissebb hétfői olasz sajtóbeszámolók szerint a jelenleg az olasz másodosztályú rájátszásban a feljutásért harcoló Monza csapata készül szerződtetni a Juventus gárdájától az idény végén szabadúszóként távozó Gianluigi Buffont.

A 43 éves torinói klublegenda a 2020-2021-es idényben Wojciech Szczesny váltótársaként hét olasz bajnokin és összesen 12 tétmérkőzésen védte Andrea Pirlo egyletének kapuját. Mindent egybevetve 2001 óta már 683 mérkőzésen védte a torinói sztárcsapat kapuját, melyet a 2018-2019-es szezonban a PSG-nél tett kitérőt leszámítva két évtizede hűségesen szolgál. Buffon 1995-ben a Parma csapatában mutatkozott be a felnőttek között, melyet hat év után hagyott el annak idején a Juventus kedvéért, amely később élete szerelme lett.

Mint ismeretes, az akkor még csak harmadosztályú Monza irányítását bő két évvel ezelőtt vette át a korábban az AC Milant évtizedeken át irányító Berlusconi-Galliani kettős, akik irányításával a csapat egy osztályt már feljebb lépett. Az idei szezonban pedig nem titkoltan a feljutás a céljuk az olasz másodosztályban, a következő idényben már a Serie A-ban szeretnének játszani.