Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Gulácsiék edzője szerint túl jó volt a Rangers

Bár reménykedtünk benne, hogy végre magyar játékos is magasba emelheti az Európa-liga trófeáját, végül az elődöntő jelentette a végállomást a RB Leipzig számára. A skót Rangers megérdemelten jutott be a sevillai fináléba, ahol majd az Eintracht Frankfurt lesz az ellenfele.

(Photo by Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Összességében sima és magabiztos győzelmet aratott tegnap este a Glasgow Rangers, amely egygólos hátrányból volt kénytelen visszavágni a lipcseieknek. A három magyar válogatott játékosból Gulácsi Péter és Orbán Willy a kezdőcsapat tagjaiként szálltak harcba a döntőért, míg Szoboszlai Dominik az utolsó félórára állhatott be.

A kiesés után természetesen roppant csalódott volt a Leipzig vezetőedzője, Domenico Tedesco is. A német szakember elsősorban nem is a saját gyengeségeikre, hanem a Rangers nagyszerűségére hívta fel a figyelmet:

„Nagyon csalódottak vagyunk. Túl könnyen kaptunk három gólt. Az utóbbi időben elveszítettük a kiegyensúlyozottságunkat. A Rangers az első percektől könyörtelenül nyomott. Mi pedig küzdöttünk, hogy visszatartsuk őket. De fizikális szempontból is nehézségekbe ütköztünk. Szenzációs volt a légkör, annyira felvillanyozó volt az egész.”

– dohogott a Red Bullosok trénere.