Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Bl: Ismét Hollandiában a Fradi

Kisorsolták a Hölgyek nemzetközi kupasorozatának selejtezőit. A magyar bajnok Ferencváros ezúttal is Németalföldre utazik. Így visszavághat a tavalyi vereségért.

36770

Harmadik kalapból várta a sorsolást Dörnyei Balázs együttese, amely egy éve csak egy vereség miatt nem tudta kvalifikálni magát a legjobb harminckettő közé, ám idén revánsot vehet a holland Twentén, amely tavaly legyőzte a zöld-fehéreket. S ahogyan 2015-ben, úgy most is a hollandokkal kezd a magyar bajnok, és kupagyőztes egylet. A csoportkört augusztus 23-28 között rendezik. Először tehát a Twente, majd a török Beldiyespor, végül a máltai Hibernians ellen lép pályára a magyar bajnok. Dörnyei Balázs szerint ismét sikerült kifogni a legerősebb csoportot. „Ennél jobban nem tudtunk volna belenyúlni, megkaptuk a legerősebb ellenfelet az első kalapból – olvasható a vezetőedző reakciója klubja honlapján. – A Twente tavaly kiütötte a német bajnok Bayernt és a legjobb 16 között is csak szoros csatában esett ki a Barcelonával szemben. Bombaerős a holland csapat, szerintem semmi keresnivalójuk a selejtezőben. Európa legjobb 16 csapata között vannak. A török bajnok is erős csapat, az utóbbi években rendre BL-résztvevők voltak, és három éve ők is eljutottak a legjobb 16 közé. Több erős légiós van a keretükben – ez a csapat hozzánk hasonló játékerőt képvisel, de a nemzetközi rutinjuk nagyobb. A leggyengébb ellenfelünk a máltai együttes, ők még sosem nyertek meccset a BL-selejtezőben.”

A nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy a többi csoportot kik látják vendégül. A több magyar futballistát is soraiban tudó Olimpia Cluj Lengyelországba utazik majd, míg az abszolút újoncok közül a Wexford saját közönsége előtt léphet pályára, igaz, csoportjának favoritja egyértelműen a kazah Kazygurt, valamint a litván Gintra. S ahogyan a férfiaknál, először szerepel koszovói együttes a sorozatban.

A kvartettek:
1. csoport: Apollon (ciprusi), PAOK (görög), KÍ Klaksvík (feröeri), Hajvalla (koszovói)
2. csoport: Standard Liége (belga), Osijek (horvát), FK Minsk (fehérorosz), Dragon 2014 (macedón)
3. csoport: ZFK Spartak (szerb), NSA Sofia (bolgár), Breidablik (izlandi), Cardiff Met (walesi)
4. csoport: Olimpia Cluj (román), Medyk Konin (lengyel), Pärnu (észt), Breznica Pljevlja (montenegrói)
5. csoport: FC Zürich (svájci), Pomurje (szlovén), Slovan Bratislava (szlovák), KS Vllazina (albán)
6. csoport: SFK 2000 Sarajevo (bosnyák), WFC Kharkiv (ukrán), Ramat HaSharon (izraeli), Rigas FS (lett)
7. csoport: BIIK-Kazygurt (kazah), Gintra Universitetas (litván), Wexford Youths (ir), Criuleni (moldovai)
8. csoport: PK-35 Vantaa (finn), Avaldsnes (norvég), CF Benfica (portugál), Newry City (északír)
9. csoport: Twente (holland), Konak Belediyespor (török), FERENCVÁROS, Hibernians (máltai)

*vastaggal a rendezők, a csoportok első helyezettjei jutnak a 32-es főtáblára.

A már főtáblások:
Lyon (francia, címvédő), Wolfsburg, Bayern München (mindkettő német), Paris-SG (francia), Rosengard, Eskilstunda  (mindkettő svéd), Fortuna Hjörring, Bröndby (mindkettő dán), Barcelona, Athletic Club (mindkettő spanyol), Rossiyanka, Zvezda-2005 (mindkettő orosz), Glasgow City, Hibernian (mindkettő skót), Sparta Praha, Slavia Praha (mindkettő cseh), Chelsea, Manchester City (mindkettő angol), AGSM Verona, Brescia (mindkettő olasz), LSK Kvinner (norvég), Simacek-St. Pölten, Sturm Graz (mindkettő osztrák).

A Bajnokok Ligája menetrendje:
Selejtező: augusztus 23-28.

Sorsolás: szeptember 1.
1. forduló: Október 5-6. és október 12-13.
Sorsolás: október 17.
2. forduló: November 9-10. és november 16-17.
Sorsolás: november 25.
Negyeddöntő: 2017. március 22-23. és március 29-30.
Elődöntő: április 22-23. és április 29-30.
Döntő: Június 1. (Cardiff)

Gavalovits Sándor