Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves 4-12 éves börtönbüntetést kaphat – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona korábbi kiváló játékosa ellen szexuális zaklatás vádja miatt indult eljárás…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A katalán hatóságok pénteken letartóztatásba helyezték Dani Alvest, majd óvadék ellenében szabad lábra került, de a jelek szerint cseppet sem rózsás a helyzete.

Ugyan az első hírek arról szóltak, hogy szexuális zaklatással vádolják, idő közben fény derült rá, hogy valójában nemi erőszakkal gyanúsítják, a vád szerint 2022. december 30-án egy barcelonai éjszakai bárban megtámadott egy nőt és megerőszakolta az egyik VIP helyiségben.

A hatóságok birtokában van egy kamerafelvétel, amin jól látszik, hogy Alves bemegy a helyiségbe az áldozattal, és az is látszik, hogy a nő nem egyezett bele a labdarúgó közeledésébe. Az állítólagos áldozat a barcelonai Ciudad de Justicia bíróságon pénteken elmondott verziója megalapozottnak tűnik a bíróság szerint, és megegyezett a biztonsági kamera által készült felvételeken látottakkal is. Ezzel szemben Alves többször módosította állításait, egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett.

Az El País című spanyol lap arról számolt be, hogy az áldozat nem kér kártérítést, ragaszkodik ahhoz, hogy börtönbe juttassa a focistát. Egyes igazságügyi források szerint Alves nárcisztikusan viselkedett a tárgyalóteremben, mintha törvényen felett állna.

A Marca közlése szerint elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazilra négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.

A labdarúgó korábban 2008 és 2016 között, valamint néhány hónap erejéig 2022-ben erősítette a Barcelonát, legutóbb Mexikóban játszott, ahol 13 mérkőzésen öt gólpasszt adott.