Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 9.rész: Egejuru Godslove

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján

dpase-hudpase.hu

Kilenc és fél éve játszik Magyarországon Egejuru Ukwuoma Godslove. A nigériai labdarúgó először akkor került a reflektorfénybe Magyarországon mikor Kaposvárról távozott, hiszen arról szóltak a hírek, hogy külföldre megy DJ-nek, errefel pár héttel később aláírt Pécsen. Most már másfél éve a Fejér Megyei elsőosztályban Iváncsán rugdossa a gólokat. De akkor térjünk vissza az elejére.

1986.12.04-én született Nigériában. Magyarországra 2007 augusztusába, tehát alig 21 évesen került. Első magyar csapata az NB II-es Kaposvölgye volt. 71 másodoszályú meccsen 21 gólig jutott, így várható volt, hogy a Kaposvölgye “anyaklubja” a Kaposvár bármikor elviheti. 2010 januárjában már az NB I-es csapatnál jelentkezett edzésre. Egy évig tartozott Somogy megye fővárosának csapatához, ezen idő alatt 18 NB I-es meccsen 0 gólig jutott, így nem volt meglepetés, hogy nem tartoztatták, mikor 2010 decemberében bejelentette, hogy DJ-nek állnak. Ennek ellenére 2011 februárjában aláírt az NB II-es Pécshez. 13 másodosztályú bajnokin vetette be Mészáros Ferenc vezetőedző, a bajnokság végén feljutó PMFC-nél. Viszont nem volt maradása, s a fiókcsapathoz a Kozármislenyhez került, ahol 15 NB II-es meccsen 1 gólos mérlege elég vérszegényre sikeredett. Nem is marasztalták s meg sem állt Dunaújvárosig. A DPASE-nél 12/3-as eredménye nem volt elegendő arra, hogy a másodosztályban maradjon. Viszont maradt az NB III-ban is. 26 meccsen elért 16 gólja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Dunaújváros Pálhalma nem maradt sokáig a harmadosztályban. 2013/14-ben újra az NB II-ben szerepeltek, igaz csak egy évig, mert újból felfele léptek egy osztályt, ehhez ő 29/7-es mutatóval járult hozzá. Maradt az NB I-ben is igaz 12/1-es mutatójára nem lehetett büszke. 2015 nyarán a Dunaújváros már a másodosztályra készült, s minden légiósától elköszönt, kivéve Godslovetól, ugyanis arról szóltak a hírek, hogy magyar állampolgár lesz. Fél évig húzódott az ügy, az is lehet, hogy megkapta, de ugye attól ő még nem lett futballmagyar. 2016 januárjában így a nem messzi Iváncsára igazolt, ahol amúgy is sok egykori dunaújvárosi labdarúgó játszik, így ismerősök közé került. 2016 tavaszán 11/4-es mutatója nem épp egy vérbeli csatárról árulkodik, ennél gyengébb már csak az ősze volt eddig hiszen 10 meccsen 1 gólig jutott. Igaz, többnyire csereként vetették be a bajnokikon.

Godslove is tipikusan az a focista, aki inkább alacsonyabb osztályokban mutatta meg eddig képességeit, tehát nem lehet őt NB I-es, NB II-es focistának tartani. Igaz mikor idejött Kaposvölgyén még jól ment neki, s utána később Dunaújvárosban az NB III-ban lőtte a gólokat. Megérzésem szerint, Godslovét sem látjuk már magasabb osztályban játszani. Mielőtt Kaposvölgyére szerződött Csurgón játszott, ahol is megismerkedett későbbi feleségével, tehát őt már minden Magyarországhoz köti. “Attila”, ahogy egy 2010-es interjúban nevezték, ugyanis ezt a becenevet kapta a csapattársaitól. 2015-ben pedig Dunaújvárosról a következőket mondta, mikor az állampolgársági vizsgájára készült: “Nagyon megszerettem ezt a várost, minden ideköt. Itt dolgozik a feleségem, kislányom itt tanul, így itt szeretnék végleg letelepedni.”

godslove_eEgejuru Ukwuoma Godslove
Született: 1986.12.04.
Nemzetisége: nigériai
Profi magyar klubjai: Kaposvár (NB I), Dunaújváros (NB I, NB II), Kaposvölgye, Pécs, Kozármisleny (NB II)
Jelenlegi klubja: Iváncsa (Fejér Megyei elsőosztály)

Endrődi Dávid