Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem változik a bajnoki kiírás

Az elmúlt héten robbant a bomba, hogy az NB I-ben megemelnék a mérkőzés számokat, s a csapatok nem három kört játszanának egymással, hanem négyet. Tegnap jött a másik hír, az NB II létszámát csökkentené az MLSZ. Végül a csütörtök esti ülésen eldőlt, sem az NB I-es, sem az NB II-es bajnoki kiírásokat nem változtatják meg.

mlsz-logo-600x360

Az első osztályú csapatok jó része idegenben van otthon is, így több stadion (Megyeri út, Mezőkövesd) dupla terhelésnek van kitéve. Jövőre a Puskás is élvonalbeli lehet, így Felcsúton is két NB I-es csapat lehet otthon. Nem tenne jót a pálya talajának egyik helyen sem, ha még több meccset rendeznének. Szól az indoklásban, hogy miért is vetették el egyelőre az ötletet, hogy 44 bajnokit rendezzenek egy kiírásban. Viszont, ha elkészülnek az új stadion, megfelelő infrastruktúrával már elképzelhető lesz több meccs megrendezése. Én személy szerint jobban preferálnám egy felsőház-alsóház leosztással a tavaszi idényt izgalmassá tenni. Igaz, ha a egy csapat meglóg akár több ponttal is, érdektelen is lehet a bajnokság. Az alsóházban is, ha egy klub nincs veszélyeztetve, hiszen 15 pontra van a kieső helyektől, a szurkolókat még kevésbé érdekelné a bajnoki. Nehéz ügy. Az viszont igazságtalan lenne a csapatokkal, ha nulláról indulnának a rájátszásnak. Mondjuk azt el tudnám képzelni, hogy megfeleznék a pontokat, s úgy folytatják a rájátszást. Igaz mindez fikció, hiszen semmiből nem lett semmi.

Az NB II-es csapatok egyből aláírtak egy petíciót, hogy nehogy megváltoztassák a bajnokság kiírását, s kevesebb csapat legyen. Okok között felsorolták, hogy így egyes országrészek akár profi csapat nélkül maradhatnának, illetve így az utóbbi időben megkezdett fiatal játékosok szerepeltetése is háttérbe szorulhat, kevesebb csapat, kevesebb fiatal… Az MLSZ végül döntött, s a másodosztályú bajnoksághoz sem nyúl hozzá.

Endrődi Dávid