Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dortmundban a hétvége rangadója – előzetes

Pénteken rajtol és vasárnap este zárul a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) idei kiírásának 23. fordulója. Túl a bajnokság kétharmadán immáron bátran beszélhetünk kiesőzónáról, dobogóról és nemzetközi kupaindulásért küzdő csapatokról. Nézzük mi vár az elkövetkező napokban a német foci szerelmeseire.

bundes20172

Péntek:
20:30 Augsburg – RB Leipzig (Eurosport 2)

Ha állhat még  csapat idén a Bayern München bajnoki címének útjába, akkor az az RB Leipzig, ám valljuk be, az ötpontos hátrány már-már ledolgozhatatlannak számít ismervén a címvédő kvalitásait. Gulácsi Péterék az alsó házban helyet foglaló Augsburg otthonába látogatnak. A két csapat ősszel igen szoros meccset játszott, ám a hazaiak kifejezetten sok sérültet tudnak felmutatni, így a legjobb kezdőt nem garantálhatjuk az esetükben.

Szombat:
15:30 1. FC Köln – Bayern München
15:30 Dortmund – Leverkusen (Eurosport 2)
15:30 Mainz – Wolfsburg
15:30 Hoffenheim – Ingolstadt
15:30 Werder Bremen – Darmstadt
18:30 Mönchengladbach – Schalke (Eurosport 2)

A Hamburg elleni 8:0 erődemonstráló volt a Bayern München révén, a hétközi kupameccsen pedig a Schalke kapott egy könnyed hármast. A Köln szurkolói előre félhetnek, hiszen csapatuk formájára a pocsék jelző illik a legjobban. A forduló rangadóját Dortmundban rendezik, Thomas Tuchelék a Bayer Leverkusent fogadják a hét közben elnapolt kupamérkőzés margóján. A Leverkusen szalad a nemzetközi kupaindulást érő utolsó pozíciók, tehát az élmezőny után, míg a BVB harmadik, automatikus Bajnokok Ligája csoportkört érő pozíciójukat. Alsóházi meccsnek számít a Mainz és a Wolfsburg párharca, utóbbi ráadásul a kiesőzóna égető közelsége elől menekül, ám utóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni.

A Hoffenheim is botladozik, Szalai Ádámékra viszont ezúttal egy kötelező győzelem vár a potenciális kiesőjelölt az Ingolstadt vendéglátójaként. A Darmstadt sereghajtóként az utolsó szalmaszálakba kapaszkodik, ellenben soros ellenfelük a Werder Bremen zsinórban elkövetett két győzelem (Mainz, Wolfsburg) után elmozdult és a kiesést érő helyek közül. Kiváló meccsnek ígérkezik a Gladbach és a Schalke összecsapása, bár nagyon furcsa kimondani, hogy mindkét együttes az alsóházban tanyázik. A felsőházi tagság azonban nincsen messze, sőt, egy jó hajrával akár még egy Európa-liga indulást érő hely is megcsíphető lehet.

Vasárnap:
15:30 Eintracht Frankfurt – Freiburg (Eurosport 2)
17:30 Hamburger SV – Hertha BSC (Eurosport 2)

Az élcsapatok közül a Huszti Szabolcsot elengedő Frankfurt mutatja a legrosszabb formát. Zsinórban elszenvedett három vereség után fogadják a Freiburgot és védhetik hatodik még Európa-liga selejtezőt érő helyüket. A záróakkord ezúttal Hamburgban lesz, a Bayern elleni 8:0-ás zakót nehéz lesz feledtetni, de nem lehetetlen. Kérdés, hogy Dárdai Pál csapata a Hertha BSC melyik arcát mutatja majd.

A bajnokság jelenlegi állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 03. 171926

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 03. 172015