Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Barca megelőzte a Real Madridot – előzetes

A hétközi forduló után rögtön folytatódik a spanyol bajnokság már a mai nappal. A Barca átvette a vezetést a tabellán, de a Real Madridnak még mindig van egy elmaradt mérkőzése. 

52647-qearqxwkcw-1488431629

A Barca 6-1-re intézte el a Gijónt (Forrás: scroll.in)

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse a Betis – Real Sociedad lesz. A Betis egy hosszú rossz sorozat után nyerni tudott a Malaga ellen az előző fordulóban, a Real Socidedad viszont csak egy döntetlent ért el az Eibar ellen, így nem tudták megelőzni az Atlético Madridot a tabellán.

SZOMBAT

A napot a Leganes – Granada mérkőzés nyitja. A két alsóházi csapat küzdelme a Granadának fontosabb, hiszen ha nyernek könnyen lehet, hogy elhagyják a kiesőzónát. Ezt követi a Eibar – Real Madrid összecsapás. A királyi gárda elvesztette az első helyet, miután 3-3-as döntetlent játszott az Las Palmasszal, de így is 2 gólos hátrányt dolgoztak le 10 emberrel. Bale-t kiállították, aki így két meccses eltiltást kapott, Moratának pedig a sárga lapok száma miatt kell kihagynia a mérkőzést, illetve kiderült, hogy Ronaldo sérülés matt nem fog tudni játszani. Az Eibar nagyon jó formában van, így ők is megnehezíthetik a Real dolgát. A kora esti mérkőzés a Villarreal – Espanyol találkozó lesz. A “Sárga tengeralattjáró” könnyedén legyőzte az Osasunát, viszont az Espanyol nehezebb ellenfél lesz. A nap végén láthatjuk a Barcelona – Celta Vigo összecsapást. A katalán klub ideiglenesen átvette a vezetést, de a Realnak még mindig van egy elmaradt meccse. Ez lesz az első mérkőzésük azóta, hogy Luis Enrique bejelentette távozását. Luis Suarez és Messi termeli a gólokat, a Celta viszont sosem szokta hagyni magát. Az őszi meccsen 4-3-ra győzték le a katalánokat.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik a Sporting Gijón – Deportivo La Coruna találkozó. A Gijón továbbra is a kiesőzónában, a Depor pedig egyre közelebb hozzá, így mindenképp csak a győzelem elfogadható a számukra. A kora délutáni időpontban játsszák az Atlético Madrid – Valencia mérkőzést. A “Denevéreknek” csak botlás volt az Alaves elleni vereség, a hétközi fordulóban már nyerni tudtak. Az Atléticónál továbbra is gondok vannak. A Barca elleni vereség után csak egy döntetlent tudtak elérni a Depor ellen a hétvégén, ráadásul Fernando Torres is megsérült. Ezt követően fél hétkor lesz a Las Palmas – Osasuna összecsapás. A kanári-szigeteki csapat ügyesen helytállt a Bernabeuban szerdán, de végül csak egy pontot sikerült elhozniuk, az Osasuna viszont továbbra sem tud elmozdulni az utolsó helyről. A napot az Athletic Bilbao – Malaga találkozó zárja. A Bilba nem tudtaa legyőzni a Sevillát a hét közben, és a Malaga sem tudott nyerni.

HÉTFŐ

Hétfőre maradt még az Alaves – Sevilla mérkőzés. Az újonc csapat legutóbb meglepetésre kikapott a Granadától, a Sevilla viszont ha nehezen is, de le tudta győzni a Bilbaót. A kérdés az, hogy az Alaves védelmével el tud-e bánni?

A 26. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Betis – Real Sociedad

SZOMBAT:

13:00 Leganes – Granada 
16:15 Eibar – Real Madrid (Sport 2) 
18:30 Villarreal – Espanyol  
20:45 Barcelona – Celta Vigo (Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Sporting Gijón – Deportivo La Coruna 
16:15 Atlético Madrid – Valencia (Sport 2)
18:30 Las Palmas – Osasuna 
20:45 Athletic Bilbao – Malaga (Sport 1)

HÉTFŐ:

20:45 Alaves – Sevilla

A tabella állás a 25. forduló után:

26