Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roma: a “farkasok” játékosa reméli, nem adnak el több embert

Az olasz első osztályú AS Roma csapatánál 2017 tavaszán került sportigazgatói pozícióba Monchi, aki azt megelőzően Sevillában tevékenykedett. A remek vételeiről ismert szakembertől azt várják az olasz fővárosban, hogy a nyár folyamán bajnokesélyes keretet építsen, de egyelőre nem igazán lehet elmondani, hogy több jó játékos érkezett volna a “farkasokhoz”, mint amennyi távozott…

_jcr_content.autoteaserRüdiger aláírt a Chelsea-hez (fotó: chelseafc.com)

Az AS Roma ezen a nyáron már négyet is igazolt, hiszen megszerezte a Feyenoord jobbhátvédjét, Rick Karsdorpot, a Sassuolo tehetséges középpályását, a római nevelésű Lorenzo Pellegrinit, érkezett Héctor Moreno középső védő pozícióba a PSV-től és nemrégiben az Olympique Lyon francia középpályása, Maxime Gonalons is az olasz fővárosba tette át székhelyét.

Az erősítések nem hangoznak rosszul, de a szurkolók mégis több alkalommal zúgolódtak Monchi ellen, ugyanis a sportigazgató elengedte Mohamed Salah-t Liverpoolba, Leandro Paredest a Zenithez, a minap pedig Antonio Rüdiger igazolt az angol bajnok Chelsea-hez. Így sokak szerint egyelőre maximum balanszban van a Roma kerete, valós minőségbeli előrelépés még nem történt.

Kevin Strootman, a bordó-sárgák holland középpályása mindenesetre a Rüdiger-transzfer kapcsán megszólalt, Instagramon üzent távozó csapattársának és egyúttal a klubnak is.

“Sok szerencsét testvéremnek, Rüdigernek az új klubjánál! Hiányozni fognak a harcaink az edzéseken és a vitáink az öltözőben… De különösen hiányozni fogsz nekünk a pályán.”

Majd utóiratként megjegyzi a játékos:

“Remélem, ez az utolsó búcsú ezen a nyáron…”

Egyes sajtóinformációk szerint a Roma több kulcsembere – könnyen lehet, hogy Strootman is – azt kérte maradása feltételéül, hogy a vezetőség ne adjon el más kulcsembereket a csapatból, ha pedig mégis megteszi, minőséggel pótolja.