Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bartomeu: “Neymar már csak történelem”

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke kiállt a nyilvánosság elé, és egy sajtótájékoztatón beszélt a katalán klub nevében a hetek óta zajló és a múlt héten lezáruló Neymar-ügyről.

1502103189_755249_1502103270_noticia_normal

Forrás: AS

A katalán klub és a csapattársak mindent megtett annak érdekében, hogy Neymar maradjon, de a brazil játékos hajthatatlan volt, és végül 222 millió euró ellenében csatlakozott a PSG-hez. Miután lezárult az átigazolás, a Barcelona elnöke,  Josep Maria Bartomeu hivatalosan beszélt a nyilvánosság előtt a történtekről, de nem volt sok kedves a brazil támadót illetően.

“Neymar menni akart, ezért ő már csak történelem. Hamarabb is tisztázhatta volna a dolgokat, de végül nem volt tisztességes, ahogy intézte a dolgokat. Senki sem lehet nagyobb vagy több a klubnál.”

Bartomeu most is hangsúlyozta, ahogy a hivatalos közleményükben is, hogy az ügyet jelentették az UEFA-nak. Emellett azt is bevallotta, hogy sejtették, hogy Neymar távozni akar, ezért is emelték meg a kivásárlási árát.

“Most alternatívákat kell keresnünk a pótlására, de akármi is történt a Barcelona így járt a legjobban. Ha marad van egy jó játékosunk, ha megy, rengeteg pénzünk lesz új játékosokat igazolni. Ez a 222 millió bölcsen és okosan lesz elköltve, és a csapat fejlesztésére használjuk fel. Ez az év nem a támadóhármasunkról fog szólni, hanem az egész csapatról.” – tette még hozzá Bartomeu az új igazolások kapcsán.