Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínában köthet ki a Barca kulcsembere

A katalán sportlapok egybehangzóan állítják, hogy él egy kínai vonal és még a héten új fejlemények lehetnek transzfer ügyben. Nemrégiben maga Javier Mascherano beszélt arról, hogy ez az utolsó szezonja katalán színekben, ám a szakítás nemvárt gyorsasággal következhet be. 

img_pmorata_20170309-160945_imagenes_md_propias_pmorata_fcbpsg109-k7KG-U42887356231TbC-980x554@MundoDeportivo-Web

Umtiti sérülése még mindenen változtathat

A tavalyi szezonban még alapembernek számított, Ernesto Valverde regnálása óta viszont perifériára szorult, ráadásul meg is sérült a csapat rutinos védője Javier Mascherano. Ezek alapján alapembernek nem nevezhetjük a 33 esztendős vb-ezüstérmes argentint, de Samuel Umtiti váratlan és hosszú kihagyással járó sérülése után kulcsfigurája lehet a Barcelonának. Már ha sikerül meggyőzni a maradásról a szezon végéig.

Mascherano 2010-ben került a katalánokhoz és azóta számos trófeát nyert a csapattal. Pályafutása azonban a végéhez közeledik, így az adódó lehetőségeket és a kérőket meg kell hallgatni. Főleg, ha Kínáról van szó, hiszen az ember az ázsiai pontvadászatban nevetve megkeresheti a nyugdíjas éveinek forintjait. Mesés pénz, vagy Barcelona?

A kérdés már csak azért is nehéz, mert a kínai Super League az európai topligákkal ellentétben nem őszi/tavaszi rendszerű, hanem egy naptári évbe esik, tehát márciusban rajtol és novemberben végződik. Ezáltal a kínai klubok európai szemel nézve a téli átigazolási időszakban tartják a nagy bevásárlást.  Mire a 2017/18-as szezon Európában  május végén befejeződik, addigra náluk már javában tart a bajnokság és zárva van az átigazolási piac. Tehát ha pénzt akar keresni Mascherano, akkor a télen kellene váltania.

A katalán lapok azt is említik, hogy a játékos ügynöke Walter Tamer ezekben a napokban Barcelonába érkezik, hogy tárgyalásokat folytasson a katalán klubvezetéssel. Klub és játékos között ugyanis 2019 nyaráig szóló megállapodás van, így a leendő kínai klubnak ki kell vásárolnia a védőt élő szerződéséből.

Mascherano klubváltását nagyban segítheti, ha a Barcelona nyár helyett már télen el tudja hozni brazil kiszemeltjét Dél-Amerikából. Részletek bővebben ITT!