Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A meglepetések fordulója? – Eredmények, tabella

A spanyol bajnokság 14. fordulója tartogatott jó néhány meglepetést, mint például újabb Barca döntetlent, Valencia-vereséget, vagy egy hatalmas feltámadást a Deportivo Alavés részéről!

(Kép: La liga Twitter)

Eibar – Espanyol 3:1 (2:0)
Gólszerzők: Kike (9.), Alejo (38.), J. Jordan (69. – 11-esből) illetve Enrich (79. – öngól)

A vasárnap kora estei mérkőzésen az Eibar könnyedén legyőzte a kisebbik barcelonai együttest, és jelen állás szerint zsinórban aratott harmadik győzelmével – a Sevilla mellett – a liga legjobb formában lévő együttese!

Las Palmas – Real Betis 1:0 (1:0)
Gólszerző: J. Caleri (19.)

Kilenc nyeretlenül megvívott bajnoki után vasárnap este újra nyert a Las Palmas, és el is mozdult a kieső helyről! A Betis ugyanakkor leszálló ágban van, legutóbbi 5 meccsén mindössze két döntetlent ért el, három vereség mellett…

Girona – Deportivo Alavés 2:3 (0:0)
Gólszerzők: Stuani (59.), Juanpe (62)., ill. Ibai Gómez (71., 87., 93. – a másodikat 11-esből)

Gól nélküli első félidőt követően hiába szerzett újra gólt Christian Stuani, hiába vezetett kettővel is a második félidő derekén a Girona, Ibai Gómez klasszikus mesterhármasával a Deportivo Alavés nagy meglepetésre fordítani tudott, és elvitte mindhárom pontot az újonc otthonából.

Egy kis összegzés:

Továbbra is élen áll a Barca, ám Lionel Messiék nagy esélyt szalasztottak el azzal, hogy nagy meglepetésre csak döntetlenre végeztek a Celta ellen a Camp Nouban. A Valencia váratlan madridi vereségével, és persze a Real Madrid San Mamés-beli döntetlenjével újra nőhetett volna a különbség a katalánok, és riválisaik között…  A forduló nagy nyertese így a Real Sociedad ellen a három pontért alaposan megszenvedő, a tabellán pedig a Valencia mögé szorosan megérkező Atlético Madrid, valamint az a Sevilla, mely győzelmével beérte pontszámban a Real Madridot!

A hétközi európai kupaforduló után a hétvégén is igazi csemegék várnak ránk, hiszen példuál a Real Madrid a Sevillát fogadja, a Barca pedig a Villarrel otthonában vendégszerepe!

A 14. forduló eredménysora:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: