Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Húsz perc alatt négy gól, avagy ismét kikapott a Lazio – videóval

A Lazio egy Roma elleni vereség, és egy Fiorentina elleni döntetlen után, újra a győzelem útjára lépett a Sampdoria otthonában. A Torino 1993 óta nem tudott győzni az égszínkékek otthonában, így hatalmas meglepetés lenne ha most ez összejönne nekik. 

A Torinónak ma minden összejött (Fotó: tuttosport.com)

1. félidő: A mérkőzés elejét a Torino kezdte jobban. Az 5. percben Andrea Belotti gólt is szerezhetett volna, ám a kapufán csattant a lövése. A hazaiak válaszára nem kellett sokat várni, Immobile lövését csupán a védő blokkolta. Leginkább a hazaiaknál volt labda. Marusic és Luis Alberto lábában is ott volt a gól, azonban Sirigu mindannyiszor a helyén volt. Az első játékrész végén rengeteg esemény történt. A Lazio a Torino tizenhatosán belül adogatott, amikor is az Immobile felé menő labda egy védő kezén változtatott irányt. A bíró nem jelzett semmit, és a reklamálásra sem maradt idő, mivel az olasz csatár végül helyzetbe került, de csak a kapufát találta el. Immobile annyira felháborodott az (egyébként joggal?) elmaradt büntetőn, hogy lefejelte (tényleg lefejelte?) Burdissot, amiért a játékvezető kiállította. Tíz emberrel nehéz dolga lesz a jelenleg ötödik helyezett csapatnak.

fejesAz ominózus fejes (Fotó: tuttosport.com)

2. félidő: Annak ellenére, hogy a vendégek emberelőnyben játszhattak, a Lazio sokszor közel került a kapujukhoz. Azonban mégis a a bordó mezesek találtak be az 54. percben. Berenguer gyönyörűen futott el a bal szélen, de a beadása nem volt jó. Szerencséjére visszapattant hozzá a labda, majd bevágta azt a hálóba (0-1). A bekapott találat után a hazaiak kihasználták az összes cserelehetőségüket. De gólt újra a másik oldal hozott össze. Rincón gondolt egyet és elindult a kapu felé. Ez annyira megtetszett neki, hogy ha már eljutott a tizenhatos vonaláig el is lőtte a labdát, ami a kapuba tekeredett (0-2). A válaszra nem kellett sokat várni. Belotti labdavesztése után, hatalmas sprintet vágott le Luis Alberto és átemelte a kiválóan védő Sirigut (1-2). Gól gól hátán. A 73. percben a csereként beálló Edera ballal akkora gólt lőtt, mint előtte Rincón (1-3). Ha a vendégek kapuját nem Sirigu védte volna ezen a találkozón, könnyen meglehet, hogy a Lazio legalább döntetlenre kihozza a meccset. A kék mezesek lelkesen támadtak, de nem tudtak csodát tenni. Összejött a meglepetés.

Lazio – Torino 1-3 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Luis Alberto (69.) – ill. – Berenguer (54.), Rincón (64.), Edera (73.)
Sárga: Savić (68.) – ill. – N’Koulou (41.)
Kiállítás: Immobile (48.) – ill. –

Lazio: Strakosha – Bastos (Basta 55.), de Vrij, Radu  Marusic (Anderson 55.), Parolo, Leiva (Caicedo 58.), Milinkovic, Lulic  Luis Alberto, Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Torino: Sirigu – Molinaro, Burdisso, N’Koulou, Silvestri – Baselli (Obi 75.), Valdifiori, Rincón (Acquah 86.) – Berenguer, Belotti, Falque (Edera 70.). Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

 A mérkőzés összefoglalója:

Mihók Richárd