Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Felemás felkészülés után – esélyleső II.

Sorozatunk első részében a Vasas, Balmazújváros, Mezőkövesd trióval kezdtünk. A második részben a tesztmeccseken veretlen Haladással, a légiósokkal erősítő Puskás AFC-vel és az Újpesttel foglalkozunk.

a_000_dv1563528_gettyimageshungary_eza-e1518623497183-1024x576

Michael Rabusic személyében háromszoros cseh válogatott igazolt Szombathelyre. – fotó: AFP

Hétvégén már útjára indul a labda az NB I-ben is, így közel három hónapot követően ismét tétmeccsekkel folytatódik a honi futballszezon. Hogy a Ferencváros-Videoton duó miként küzd a bajnoki címért, talán a legtöbbet hangoztatott téma, ám az első két helyezetten kívül is van élet.

williams55

A Haladás január-februárban veretlen maradt a felkészülés során. – fotó: haladas.hu

A Haladás például remeknek mondható felkészülésen van túl, mert míg a többieknek becsúszott egy-két vereség, addig a vasiak nem veszítettek találkozót az előszezonban, persze ez semmit nem jelent a tétmeccsek kapcsán, de valamennyi viszonyítási pontot azért ad. Összesen nyolc találkozón lépett pályára Michal Hipp együttese, ebből hatot megnyert, kettőt döntetlenre adott a zöld-fehér együttes, amely ugyan nem sziporkázott a kapu előtt, lévén mindössze a Tatran Presov, a Sopron és a Lendava ellen lőtt kettőnél több gólt. Viszont játékban felvette a ritmust a szombathelyi alakulat, amely az igazolások terén is erősödött. Ha csak azt vesszük, hogy Kiss Tamás végül maradt a vasiaknál, máris egy nagy erősítésről számolhatunk be. Rajta kívül viszont voltak érkezők, így például a cseh válogatott Michael Rabusic, vagy a védelembe Kristián Kolcák. De szintén nagy fogás, hogy sikerült végleg megszerezni Debrecenből Mészáros Karolt, így mindössze három labdarúgó került télen Szombathelyre. A távozók között Leandro Martinez visszavonulása, Jánvári Gábor és Devecseri Szilárd eligazolása lehet érzékenyebb veszteség.

Tipp: 9-12. hely

318102_videoton_puskas_akademia_ezekiel_henty_jonathan

Henty (jobbra) immár csapattársként küzd Heris mellett. – fotó: vidi.hu

Tovább folytatódik a magyar játékosok háttérbe szorítása Felcsúton. Pintér Attila négy újabb légióst szerződtetett a PAFC-hoz, miközben Hudák Martin és Csilus Ádám személyében fiatal magyar labdarúgók távoztak. Így aztán könnyen lehet olyan bajnoki, ahol tizenegy nem magyar játékos kaphat lehetőséget. Ami a felkészülést illeti, mindössze a Brann Bergen tudta legyőzni Márkvárt Dávidékat, miközben az ukrán Dinamo Kijevvel is összemérték erejüket, s nyert 3-2-re a sárga-kék együttes. Egyszóval sikeresnek mondható a PAFC felkészülése is, ami viszont nem jelenti azt, hogy a bajnokság is jobban fog sikerülni. Az érkezők között Denis Klinar, Diego Vega és Dejan Trajkovski szerepel, de a legnagyobb fogást talán Ezekiel Henty jelenti, aki az utolsó pillanatokban kötött ki Felcsúton. Ulysse Diallóval eredményes csatárpárost alkothatnak tavasszal.

Tipp: 6-11. hely

img721142241

Szebb tavaszban bíznak Újpesten. – fotó: ujpestfc.hu

Ami az Újpestet illeti, aligha ilyen felkészülésről álmodott. Rögtön első három találkozóját elveszítette, mindössze a Gyirmót és a Balassagyarmat ellenit tudták megnyerni Simon Krisztiánék. A hét mérkőzésből négy ért véget vereséggel, kettő pedig döntetlennel. A gólokkal is alig-alig szolgáltak a lilák, akikkel inkább az átigazolási időszakban történt Windecker-ügy miatt foglalkoztak. Mint ismert, a korábbi U-válogatott középpályás egy kétmillió forintos fizetés + bónuszokkal megspékelt kontraktusra mondott nemet. Igaz, nem is tudták elpasszolni a Megyeri útról. A címerügy ugyan még mindig témát jelent, de már közel sem annyira, mint nyáron. Hogy az erősítések miként sikerültek, az kiderül tavasszal. Merthogy mindössze két labdarúgót, Dusan Burekovicsot és Vincent Onovót igazolták át. Távozott viszont Anton Salétros. A svéd-magyar labdarúgó kevés lehetőséget kapott ősszel, így visszatért az AIK Solna együtteséhez, Viktor Angelov kölcsönbe a Rabotnicskihez került, míg a kapus Kovács Zoltán Zalaegerszegre szerződött.

Tipp: 4-8. hely

Előző rész:
Vasas, Balmazújváros, Mezőkövesd

Következik:
Paks, Diósgyőr, Honvéd

~GS~